Ligi tuhat eurot kaotanud mees sai raha tänu ausale leidjale tagasi

Liisa Salekešina
Copy
Mees oli meeleheitlikult raha otsinud, kuid lõi juba käega. Pilt on illustratiivne.
Mees oli meeleheitlikult raha otsinud, kuid lõi juba käega. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kolm nädalat tagasi teatati politseile, et Võru tänava Olerexi tanklast on leitud suurem rahasumma. Nüüdseks on kaotatud rahatähtede omanik tuvastatud. 

Politsei sai veel kaks päeva hiljem sarnase teate Kalda teelt, kus samuti oli keegi ära kaotanud suurema rahasumma. Nii alustas politsei infot levitamist ja raha omanike otsimist. 

Peagi andis endast märku mees, kes teadis täpselt öelda leitud raha summa. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virga sõnul oli mees varem raha ka meeleheitlikult taga otsinud, kuid mingi hetk käega löönud, sest ei suutnud tagantjärele välja mõelda, kus, kuidas ja millal ta selle kaotada võis.

Pealegi püsis kahtlus, et keegi võis olla selle raha talt lihtsalt ka varastanud.

«Mehe rõõm oli suur, kui kuulis, et aus leidja andis selle ligi tuhat eurot politseile isiku tuvastamiseks üle,» rääkis Virk. «Politsei tänab tanklatöötajat, kes raha leidis ja selle politseile üle andis. Ühtlasi täname kõiki, kes leitud rahast siin-seal sõna aitasid jagada, kuna nii mõnegi «õngitseja» kõrvalt õnnestus meil tänu sellele lõpuks üles leida see, kes päriselt raha kaotas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles