Loodusmuuseumi ja botaanikaaia taskuhääling alustas teist hooaega

Liisa Salekešina
Copy
Tartu ülikooli teaduskooli direktor Ana Valdmann, Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia ürituste koordinaator Carlotta Põdra ja Eesti teadusagentuuri Teame+ koordinaator Mare Vahtre.
Tartu ülikooli teaduskooli direktor Ana Valdmann, Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia ürituste koordinaator Carlotta Põdra ja Eesti teadusagentuuri Teame+ koordinaator Mare Vahtre. Foto: Carlotta Põdra

Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia taskuhääling «Rukkirääk» alustas teist hooaega.

«Rukkirääk» on taskuhääling, mille 20-minutilist loodustemaatilist saadet võib oodata iga kuu viimasel teisipäeval.

Teise hooaja esimeses saates võeti luubi alla teaduse populariseerimine. Külas olnud teadusagentuuri Teame+ koordinaatori Mare Vahtre ja Tartu ülikooli teaduskooli direktori Ana Valdmanniga arutleti, kel on õigus teadust populariseerida ning millised on head viisid laia publiku ette jõuda.

Saadetes räägivad külalised loodusest, oma töökogemustest ning Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia tegemistest. Iga «Rukkiräägu» saate lõpus on tava esitada kuulajaküsimus, millele saab vastuse järgmise saate alguses.

Taskuhäälingu nimi on inspireeritud omapärasest linnust rukkiräägust, kes oma krääkimisega on üks tuntuima häälega linde Eestis. Arvatakse, et meie igapäevane sõna «rääkima» arenes sõnast, mis algselt tähendas räägu rääkimist või muid teravaid hääli.

«Rukkirääk» alustas 2022. aasta veebruaris. Eelmise aasta lõpuks oli saateid salvestatud kokku 241 minutit, mis tegijate tähelepaneku kohaselt võrdub neljatunnise matkaga metsas. Episoode kuulati kokku 658 minutit, mis on samaväärne pea 11-tunnise autosõiduga Tartust Varssavisse.

Kõige populaarsemaks saateks osutus esimene episood «Ma tegelen putukate ümbertõstmisega ühest kastist teise», kus külaliseks oli zooloog Mati Martin.

Taskuhäälingut saab kuulata platvormidel Anchor.FM, Spotify, Apple Podcasts ja Google Podcasts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles