Tartu jagab tänavu huvihariduse toetusteks üle 2,4 miljoni euro

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Üheks populaarseimaks tegevusvaldkonnaks noortespordis on võimlemine.
Üheks populaarseimaks tegevusvaldkonnaks noortespordis on võimlemine. Foto: Kristjan Teedema

Sel aastal jagab Tartu linn 148 eraõiguslikule huvihariduse ja -tegevuse pakkujale tegevustoetusteks üle 2,4 miljoni euro. Võrreldes eelmise aastaga on toetuste summa suurenenud 145 000 euro võrra.

«Sel aastal toetab linn ühinguid vastavalt uuele toetuste maksmise korrale, mille järgi on võrdsustatud maksimaalne toetusmäär noore osaluse kohta nii spordivaldkonnas kui ka muu huvihariduse valdkonnas. Nii näiteks maksab linn muusikaringis käiva noore eest sama toetuskoefitsienti kui kergejõustikutrennis käiva noore eest,» selgitas huvihariduse ja -tegevuse valdkonna juht Mari-Ann Saluste. «Uus süsteem on läbipaistvam ja toetab samadel alustel erinevate valdkondade arengut, järjest rohkem saab tähelepanu teenuse kvaliteet.» 

«Noorte huvihariduse hea korraldus ja mitmekesisus oli ka üks olulistest teguritest, mis tõi üle-eestilisel tunnustussündmusel Tartu linnale aasta noortesõbraliku kohaliku omavalitsuse tiitli,» sõnas abilinnapea Lemmit Kaplinski.

Spordivaldkonna tegevustoetusteks läheb ligi 1,7 miljonit eurot ning muu huvihariduse tegevustoetusteks üle 0,7 miljoni.

Populaarseimad tegevusvaldkonnad noortespordis on ujumine, jalgpall ja võimlemine. Spordiklubides osalevatest noortest on 56 protsenti poisid, 44 protsenti tüdrukud. Muus huvihariduses on noorte seas enimhinnatud tants, instrumentaal- ja vokaalmuusika ning loodustäppisteadused ja tehnoloogia. Neis valdkondades osaleb enim tüdrukuid (65 protsenti).

Tartu linn toetab tänavu 7791 noore ja 395 üle 60-aastase tartlase osalust huvitegevuses. Sel aastal saab linnalt tegevustoetust 148 ühingut, seal hulgas 65 spordiklubi ja 83 muud huvihariduse valdkonna ühingut.

Lisaks eraõiguslike koostööpartnerite pakutavatele huviringidele saavad noored osaleda ka üldhariduskoolides, munitsipaalhuvikoolides ja Tartu noorsootöö keskuses pakutavas huvitegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles