Milrem Robotics palkab aasta jooksul ligi sada uut töötajat

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Milrem Robotics juhatuse esimees Kuldar Väärsi.
Milrem Robotics juhatuse esimees Kuldar Väärsi. Foto: Mihkel Maripuu

Robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics, millel on esindus ka Tartus, plaanib lähiajal märkimisväärselt oma töötajaskonda kasvatada. Aasta jooksul on ettevõttel kavas värvata Eestis ligi sada uut inseneri ja tugitöötajat.

«Kaitsetööstuse valdkond on järgneva viie aasta jooksul kindlas kasvufaasis, sest riigid nii Euroopas kui kaugemal hoiavad oma kaitsekulutused suured. See annab kindlustunde edasiseks kasvuks. Ujume selles mõttes vastuvoolu teiste tehnoloogiafirmadega, kes on lähiajal teatanud pigem koondamistest,» selgitas plaane ettevõtte juhatuse esimees Kuldar Väärsi. «Meie eesmärk on olla valmis suurte koguste tarnimiseks, sest riigid, kes on siiamaani mehitamata süsteeme testinud, on peatselt valmis suurte hangete väljakuulutamiseks.» 

Suurem osa loodavaid töökohti saab olema tarkvaraarenduses, kuivõrd ettevõtte põhirõhk on mehitamata süsteemide intelligentsuse arendamisel. Samas märkis Milrem Roboticsi tehnoloogiadirektor Devid Liik, et juurde palgatakse ka mehaanika ja teiste valdkondade insenere, projektijuhte, instruktoreid ja tugitöötajaid. «Seda selleks, et luua ja arendada uusi mehitamata platvorme, mille nõudlus on oluliselt suurenenud.»

Ettevõtte kontorid asuvad Eestis, Rootsis, Soomes, Hollandis ja USA-s, kus töötab kokku ligi 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles