Emajõe linnaujula pälvis Eesti maastikuarhitektide liidu aastapreemia

Tartu Postimees
Copy
Emajõe linnaujula valmis mullu juuni alguses.
Emajõe linnaujula valmis mullu juuni alguses. Foto: Jaan Sokk

Laupäeval, 28. jaanuaril jagati Tallinna muusika- ja balletikoolis auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuriobjekte ja -tegijaid. Eesti maastikuarhitektide liidu aastapreemia kolme laureaadi hulka arvati ka Emajõe linnaujula.

«Rand on liigendatud olemispesadeks, milles igaühes on istumis- ja päevitamisplatvorm ning mänguvahend. Ka laste mänguväljak ei ole koondatud ühte kohta, vaid hajutatud. Selliselt tekivad kohad, mis on tegevuste mahu poolest võrdsed, kuigi tegevused ise võivad erineda,» seisis tunnustusavalduses.

Emajõe linnaujula kavandasid maastikuarhitektid Kristjan Talistu, Uku Mark Pärtel, Juhan Teppart, Mirko Traks ja Karin Bachmann (Kino Maastikuarhitektid).

Tartu ehitistest paistis silma veel ka Vaksali sild, mis sai rahvahääletusel portaalis Moodne Kodu arhitektuuri kategoorias kõige rohkem hääli.

Vaksali sild.
Vaksali sild. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kergliiklussilla võidutöö «Sindlinahk» on maastik-maamärk, mille läbivaks kandjaks on looklev nahk, mis loob liikumisteede sujuva jätkuvuse ja toob klinkertellisega liiklussõlme inimmõõtmelisust. Vaksali sild ja tunnelid on hea näide ühe väga problemaatilise koha täielikust muutumisest kvaliteetse arhitektuuri kaudu, tõsteti esile. Töö autorid on Sille Pihlak ja Siim Tuksam (PART). 

Eesti kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital, Eesti arhitektide liit, Eesti sisearhitektide liit, Eesti maastikuarhitektide liit ja arhitektuuriajakiri Maja premeerisid tänavu kokku 16 laureaati. Teiste nominentide ja võitjatega saab tutvuda arhitektuuripreemiate kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles