Eesti kirjanduse päeval askeldavad Lilla Daam ja Mehis Heinsaar

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mehis Heinsaar tutvustab oma värskeimat raamatut.
Mehis Heinsaar tutvustab oma värskeimat raamatut. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval tähistatakse üle kogu riigi eesti kirjanduse päeva, mis on ühendatud Anton Hanseni alias A. H. Tammsaare sünniaastapäevaga. Mõistagi tähistatakse seda ka kirjandusmuuseumis, kirjandusmajas ja Tartus mujalgi.

Kell 15 on huvilistel võimalus osaleda kirjandusmuuseumis (Vanemuise 42) jalutuskäigul Lilla Daamiga. Samas hoones tegutseb samanimeline kummitus. Kell 16 algab saalis kohtumine Mehis Heinsaarega. Juttu tuleb tema värskeimast romaanist «Kadunud hõim», mille peategelane on kirjandusmuuseumi töötaja. Vestlust juhib Kerstin Vestel, muusikat teeb Natali Ponetajev. Esimest korda antakse üle kirjandusmuuseumi sõbra auhind.

See üritus on üks neist, millega tähistatakse 30. jaanuaril eesti kirjanduse päeva esimest korda riikliku tähtpäeva ja lipupäevana. Osa võtab ka president Alar Karis, kes algatab sotsiaalmeedias jagamiseks sõnamängulise sõnumiketi luuleridadega Artur Alliksaarelt, kelle sünnist möödub aprillis 100 aastat.

Eesti kirjanduse päeva puhul on erandkorras esmaspäevasel päeval avatud kirjanike muuseumid, kus toimub ka mitmesuguseid üritusi. Ka kirjandusmaja (Vanemuise 19) uksed on valla: nii näiteks võib alates kella 16st astuda läbi sealsest raamatupoest Utoopia, et avastada, lugeda ja jagada eesti kirjandust.

Tartu Elektriteater (Jakobi 1) on aga Anton Hanseni 145. sünniaastapäeval korraldanud seanssideks kirjandusklassiku teoste põhjal valminud neli filmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles