Tartu teenis Läti ülikooli üle võõrsil kindla võidu

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikool Maks & Moorits on kogunud 15 võitu ja kuus kaotust ning sellega ollakse Eesti-Läti tabelis neljandal kohal
Tartu ülikool Maks & Moorits on kogunud 15 võitu ja kuus kaotust ning sellega ollakse Eesti-Läti tabelis neljandal kohal Foto: Diana Jesin

Paf Eesti-Läti liiga 21. mänguks sõitis Tartu ülikooli Maks & Moorits Riiga külla Läti ülikoolile. Tartlased kontrollisid mängu algusest peale ja said tabelisse kirja 15. võidu skooriga 81 : 59. Viis kaugviset tabanud Leemet Böckler oli tartlaste parim 17 punktiga.

Pisut üle sajapealisest publikust moodustas arvestatava ja hääleka osa fännklubi Tartu Kuues Mees ja sellest innustatuna said tartlased oma mängu päris kiiresti käima. Avaveerandil püsis Tartu eduseis nelja punkti ringis ja perioodi lõpuks näitas tabloo Tartu 19 : 15 eduseisu. Teist veerandit alustasid tartlased 10 : 3 spurdiga ja haarasid sellega mängu enda kätte. Poolajapausiks juhtisid tartlased seisuga 41 : 29.

Teisel poolajal Läti ülikooli mängijad ohtlikult lähedale ei jõudnud, sest tartlastel olid kõikidele tagasitulekuüritustele vastukäigud olemas. Enne viimast neljandikku juhtis Tartu 56 : 46 ja viimasel perioodil suurenes edu paarikümnepunktiliseks. Mängu lõpuks olid Tartu võidunumbrid 81 : 59 ja mänguaega said kõik 12 kaasas käinud mängijat.

Leemet Böckler kogus ligi 25 mänguminutiga 17 punkti ja tabas üheksast kaugviskest viis. Märt Rosenthali arvele jäi 15 punkti, viis korvisöötu ja kolm lauapalli. Pärast vigastuspausi platsile naasnud Jalan McCloud kogus 10 punkti. Tartul ei teinud käevigastuse tõttu kaasa ameeriklane Brandon Johnson.

Läti ülikooli kapten Edvards Mezulis sai kirja 10 punkti ja kolm lauapalli. Samuti 10 punkti peale jäi Toms Skuja.

Tartu ülikooli Maks & Moorits on kogunud 15 võitu ja kuus kaotust ning sellega ollakse Eesti-Läti tabelis neljandal kohal. Läti ülikool on kaheksa võidu ja 14 kaotusega 11. kohal.

Tartlased peavad järgmisel nädalal kolm mängu. Kaks esimest on Põhja-Euroopa liiga raames Valmieras. Teisipäeval, 31. jaanuaril kell 16.00 mängitakse poolakate King Szczeciniga ja päev hiljem kell 16.00 iisraellaste BC Ironi Ness Zionaga. Eesti-Läti liigas sõidetakse laupäeval, 4. veebruaril külla AVIS UTILITAS Raplale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles