Rõngu päästeselts vajab uue depoo ehitamiseks 325 000 eurot (1)

BNS
Copy
Rõngu päästeselts soovib raha uue depoo ehitamiseks. Pilt on illustreeriv.
Rõngu päästeselts soovib raha uue depoo ehitamiseks. Pilt on illustreeriv. Foto: Karl-johan Maitus

Rõngu vabatahtlik päästeselts küsib siseministeeriumilt 325 000 eurot, et ehitada uus depoohoone, millest tahab teha ka kohaliku kriisikeskuse.

MTÜ Rõngu Vabatahtlik Päästeselts juhatuse liige Kalle Raja ütles BNSile, et selts on ka ise raha kogunud, samuti loodab valla toele. «Arvan, et selle summaga, mis meil endal on ja mille juurde saame, peaksime enam-vähem välja tulema,» rääkis Raja. Selts ise saab panustada 150 000 eurot.

Rõngu vabatahtlikul päästeseltsil on uue depoo jaoks sobiv krunt Rõngus Viljandi maantee 2B, millele on kehtestatud ka detailplaneering, ning koostatud on ehitusprojekt ja välja antud ehitusluba. «Arvestades asukohta ja muid päästeameti projekte, saaks depoo ka üheks kriisikeskuseks, kus on võimalik kriisivarusid ja generaatoreid hoida,» lausus Raja.

Rõngu vabatahtliku päästeseltsi praegune hoone on amortiseerunud. Selleks, et päästeautod garaaži mahuksid, on põrand viidud madalamale, mis tingib sademevee hoonesse valgumise. Lisaks vaevab päästeseltsi ruumipuudus veepäästetehnika hoidmiseks väljaspool navigatsioonihooaega.

Rõngu vabatahtlikul päästeseltsil on päästeametiga leping 1998. aastast. Peale maapääste on seltsil ka veepääste Võrtsjärvel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles