Rattarajad tulevad Vabaduse puiesteele sõidutee arvelt, ristmikud veel lahenduseta (5)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus peab leidma lahenduse, kuidas rajada rattateed Vabaduse puiesteele nii, et ka ristmikel oleks ohutu liidelda nii ratturitele, jalakäijatele kui ka autojuhtidele.
Linnavalitsus peab leidma lahenduse, kuidas rajada rattateed Vabaduse puiesteele nii, et ka ristmikel oleks ohutu liidelda nii ratturitele, jalakäijatele kui ka autojuhtidele. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus kavandab Vabaduse puiesteele rattateid, eri lahendusi teede rajamiseks on praegu tosin. Kuigi projekt on mahukas ning seni pole veel ühtki kindlat plaani, mida laiemale avalikkusele tutvustada, liigub linnavalitsus sihikindlalt selles suunas, et järgmisel aastal, mil Tartu kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit, on Vabaduse puiesteel Turu tänava ristmikust kuni Laia tänavani mõlemal pool teed ratturitele mõeldud sõidurajad.

Teedeteenistuse juht Oleg Lužetski selgitas, et rattateed tulevad Vabaduse puiesteele sõiduradade arvelt. Plaan on üks sõidurada ära kaotada, jalgrattateed tulevad mõlemale poole teed kõnnitee ja sõidutee vahele ning on eraldatud nii jalakäijatest kui ka autodest. «Autode sõidurada läheb ka kitsamaks, koos ohutusalaga jääb sõidukitele 3,5-meetrine sõidurada,» selgitas Lužetski.

Esineb puudujääke

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles