Energiakulu ja toetused teevad välismaa kurgi siinsest odavamaks (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Grüne Fee kurgikasvatus Luunjas vajab palju energiat ja kasvuhoone eredate lampide kollakas valguskuma paistab pimedal ajal suisa Tartu kesklinna. Teisipäeva pärastlõunal askeldas viljade kallal Jaana Luigelaht-Toon.
Grüne Fee kurgikasvatus Luunjas vajab palju energiat ja kasvuhoone eredate lampide kollakas valguskuma paistab pimedal ajal suisa Tartu kesklinna. Teisipäeva pärastlõunal askeldas viljade kallal Jaana Luigelaht-Toon. Foto: Kristjan Teedema

Eestis kasvatatud kurgid on poelettidel võrdlemisi haruldaseks muutunud ning ka nende hind on enamasti soolasem kui näiteks Soomest toodud kurkidel, ehkki kliima järgi võiks oletada, et põhjanaabritel ei ole sugugi kergem kurke kasvatada.

Kallite hindade peamine põhjus on kohati mitmekordistunud energiahindades, kuid Tartumaa suurima kurgikasvataja ASi Grüne Fee Eesti juhi Raivo Külasepa sõnul toetab Soome riik ettevõtjaid rohkem. See aga paneb siinsed tarbijad keerulisse olukorda – kas toetada Eesti tootjaid või säästa raha?

Seitsmekordne gaasiarve

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles