Tartlastele loodud kirjatüüp ristub härivalt kirillitsaga (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tartu kirjatüübi Semiootiku lõiget (ekraanil) kasutati Süku arhitektuurivõistluse avaseminaril. Arhitekt Pekka Vapaavuori (vasakul) ja linnapea Urmas Klaasi nime võiksid kirillitsaga harjunud inimesed Semiootiku tähtede puhul lugeda: Vapaavuogi ja Ugmas.
Tartu kirjatüübi Semiootiku lõiget (ekraanil) kasutati Süku arhitektuurivõistluse avaseminaril. Arhitekt Pekka Vapaavuori (vasakul) ja linnapea Urmas Klaasi nime võiksid kirillitsaga harjunud inimesed Semiootiku tähtede puhul lugeda: Vapaavuogi ja Ugmas. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehes ilmunud arvamusavalduses selgitab õpetaja Andrei Pankratov, et talle kui vene keelt emakeelena rääkivale inimesele tekitab «märkimisväärset kognitiivset dissonantsi» Tartu tunnuskujunduses loodud kirjatüübis Semiootik tähe r üks ühele sarnasus kirillitsa tähega, mida hääldatakse g, mistõttu loeb ta näiteks nime «Tartu» automaatselt nagu «Tagtu».

Septembris avalikuks tehtud Tartu uue visuaalse identiteedi ehk tunnuskujunduse loojad on disainikollektiivid AKU ja Tüpokompanii. Linnavalitsuses hoolitses selle eest turundusjuht Helen Kalberg, kes on aga sellelt ametikohalt lahkunud. Seepärast andis kommentaari nüüdne turundusjuht Marleen Otsus.

Kolm lõiget

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles