Iluduskuningannade sisemised sõjad haaravad kaasa mehi

Madlen Siniallik
, teatrikriitik
Copy
Mag (Liina Tennosaar) tunneb, et Pato (Ain Mäeots) viib temalt tütar Maureeni (Ragne Pekarev) ning kahe naise lahingud saavad hoogu juurde.
Mag (Liina Tennosaar) tunneb, et Pato (Ain Mäeots) viib temalt tütar Maureeni (Ragne Pekarev) ning kahe naise lahingud saavad hoogu juurde. Foto: Heikki Leis/Vanemu9ine

Laupäeval esietendus Sadamateatris «Mägede iluduskuninganna», mida vanem teatrisõber võib mäletada 24 aasta tagusest ajast, mil Ain Mäeots tõi selle näidendi Vanemuise lavalaudadele. Seegi kord on lavastajaks Mäeots ja trupis on üks näitleja samaks jäänud – Liina Tennosaar, kes tookord kehastas noort Maureeni, seekord aga on tema kehastada vana ja ägisev Mag.

Kuigi Tennosaar ise on krapsakas ja sihvakas, õnnestub tal laval luua pilt äbarikust memmest, kelle ealised iseärasused tekitavad tahtmise ühtaegu nii ahastuses peast haarata kui ka lõbusalt naerda. Ühel hetkel vaatab lavalt vastu õel vanamutt, hetk hiljem aga armas memmeke, kes inertsist jutuga kaasa minnes muudab paugupealt arvamust.

Ragne Pekarev kehastab Maureeni, 40-aastast vanatüdrukut, kes hoolitseb ema eest. Naise välimusest ja olekust on näha, et ta on elust külas väsinud, kuid siiski leiab ta väikseid rõõme. Pekarev suudab kujutada elutüdinud ja tujutsevat naist ühtlasi armsalt ning vaatamisel ei jää üle muud, kui talle kaasa tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles