Kultuuripealinn Tartu 2024 raames alustab tööd sündmuskorralduse tugiprogramm

Tartu Postimees
Copy
Taotluseid on võimalik esitada 31. märtsini.
Taotluseid on võimalik esitada 31. märtsini. Foto: Kristjan Teedema

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluv Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm alustab sel nädalal koos Leaderi tegevusgruppidega pooleaastast sündmuskorralduse tugiprogrammi kohalikele kogukondadele, kelle väärtuspõhised sündmused toimuvad 2023.–2024. aastal.

Tartumaa arendusseltsi tegevjuht ja Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi koordinaator Kristiina Tammets ütles, et tugiprogrammi eesmärk on anda sündmusi korraldavate kogukondade meeskondadele lisatuge, teadmisi ja inspiratsiooni. «Euroopa kultuuripealinna põhiprogrammi raames toimub sel ja järgmisel aastal 20 sündmust, mida korraldavad Lõuna-Eesti kogukonnad,» sõnas ta.

Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm on ühtlasi regionaalne arendusprojekt, mille eesmärk on laiem kui kultuuriürituste korraldamise toetamine. 

Kogukonnasündmuste tugiprogramm kestab pool aastat ning koosneb kuuest koolitusmoodulist ja mentorkohtumistest, mis aitavad temaatiliselt avada ja läbi töötada kõik ürituse korraldusega seotud olulised aspektid. Sündmuste arendamise käigus saavad osalejad harjutada koostööd nii oma meeskonnaga kui ka teiste kogukondadega, et jaanuarist juunini arendada enda sündmust ja lihvida korraldamise oskusi võimalikult praktilisel moel.

Tugiprogramm algab esimese koolituspäevaga Tartus 25. jaanuaril ja lõpeb 8. juunil. Sündmuskorralduse tugiprogrammi aitab ellu viia MTÜ Creativity Lab Academy.

Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm on ametlik osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles