Linn maksab kultuuriprojektide toetusteks üle 1,1 miljoni euro

Tartu Postimees
Copy
Teiste taotlejate seas sai toetust ka Tartuff.
Teiste taotlejate seas sai toetust ka Tartuff. Foto: Ragnar Peets

Tartu toetab sel aastal kultuurivaldkonna projekte ja programme ühtekokku 1 100 853 euroga. Summa on ligi 100 000 euro võrra suurem kui 2022. aastal.

Tartu linn jagab sel aastal 23 kultuuri suurprojekti korraldamiseks toetusi kokku 447 000 eurot. Populaarsemad valdkonnad on muusika, tants ning linnaruumi üritused. Selle aasta 23 suurprojektist said 16 toetust ka eelmisel aastal. Neist silmapaistvaimad ning suurema osalejate arvuga on Tartuff, Tartu tudengipäevad, kirjandusfestival Prima Vista ja Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert.

Linn toetab üheksat kultuurivaldkonna suurprogrammi kokku 240 000 euroga. Toetatavate programmide seas on esindatud kirjandus, alternatiivkultuur, etenduskunstid ja kujutav kunst. Kõik toetuse saajad on Tartus juba tegutsevad ja linnalt ka varem toetust saanud organisatsioonid. Suurim toetus läheb Tartu kirjandusmaja kultuurisündmuste programmile ja Genialistide klubi programmile.

Ligi 200 000 eurot aastas antakse kolmele kultuuriorganisatsioonile tegevustoetusteks. Järgmisel kolmel aastal saavad linnalt tegevustoetust Tartu Uus Teater, Elektriteater ja Typa.

Selle aasta esimesest voorust saab linnalt toetust neliteist kultuuri väikeprojekti kogusummas 42 946 eurot. Suurema toetuse saavad Tartu ülikooli Linnujämm 2023, Karlova selts, MTÜ Kolm Lindu ja Tartu puhkpilliorkester. Väikeprojektide voorude kogumaht 2023. aastaks on 105 000 eurot.

Kultuuri väikeprogramme toetatakse kokku 48 350 euroga. Toetust saab kaheksa väikeprogrammi kirjanduse, kunsti, alternatiivkultuuri, etenduskunstide, rahvakultuuri ja muusika valdkonnast. Suurima toetuse sellest meetmest saab MTÜ Homo Legens Biblioteegi kultuuriprogramm.

Kultuuriinvesteeringuid toetab linn tänavu 30 000 euroga. Taotlusvoor on veel avatud ning järgmised toetuse saajad selguvad märtsis.

Muid projekte, sealhulgas kirjanduslinna ja vähemusrahvuste omi, toetab linn sel aastal kokku 60 375 euroga. Toetust saab kuus rahvusvähemuste ühingut, teiste seas ka Ukraina Maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles