Piiriületaja seljakott käivitas Koidula piiripunktis radiatsioonihäire

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Täna pärastlõunal saabus Venemaa poolelt Värska Vallas Matsuri külas üle Koidula piiripunkti jalakäija, kes pani tööle radiatsioonianduri. Lähemal uurimisel selgus, et midagi eluohtlikku mehe kotis ei olnud.

Radiatsiooniandur hakkas tööle kell 14.20, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel. Piiriületajat saabus kontrollima päästeamet. Selgus, et temaga oli kaasas kellamehhanismi meenutav seadeldis, mis tõenäoliselt käivitas kiirgusanduri.

Ohtu kellegi tervisele ei olnud, jalakäijal lubati edasi minna. Temaga kaasas olnud seade jäeti maksu- ja tolliameti lattu hoiule, kus spetsialistid uurivad seda lähemalt.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel olid seadme kiirgusnäitajad küll pisut normist kõrgemad, kuid inimesed ohus ei olnud. Praegu on seade suletud kiirguskindalsse anumasse ning selle utiliseerimisega hakatakse tegelema uuel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles