Galerii ja video Tiigriaasta lahkus draakonitantsu ja trummipõrinaga, saabub jäneseaasta

Copy

Laupäeva pärastlõunal saadeti Tartus Pirogovi platsil ära tiigriaasta ja tervitati jäneseaastat draakonitantsu ja trummipõrinaga.

Pühapäeval, 22. jaanuaril algab Hiina kalendri järgi veejänese aasta. Tartus Pirogovi pargis tervitati uut aastat draakonitantsu ja trummi­sõuga ning valmistati origami stiilis jäneseid.

Tartlased on harjunud nägema ka Hiina kalendriaasta algul jääskupltuuri, kuid sel korral jäi skulptuur tegemata. Maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt selgitas, et jääskulptuure linn enam ei telli, sest nende püsimine sõltub ilmast. «Paar aastat mängis meile väga kurjalt kätte, et lihtsalt kurb oli. Hästi suur eeltöö sai tehtud: jää toodi kuskilt kaugelt Riia angaarist, kunstnik tegi kavandi, raidur raius ja skulptuur oli kahe päevaga kadunud. Lihtsalt tundus, et see on liiga suur pingutus sellise riski jaoks,» sõnas maastikuarhitekt.

Jänes on Hiina horoskoobis yin-energiaga loom. Jänes soovitab vaadata enda sisse, tutvuda oma sisemaailmaga ja leida sealt rahu.

Horoskoop ütleb, et kui tiigriaasta soosis väliseid muudatusi ning olulisi, tihti ka riskantseid valikuid, siis Jänes pöörab pilgu enda sisse. Nüüd on õige aeg vaadata ausalt enda sisse, tutvuda oma alateadvusega, usaldada intuitsiooni ja viia sisse muudatusi oma sisemaailmas. Ja ikka kõik selleks, et olla valmis looma midagi uut, võtta vastu ja suuta hakkama saada muutuvate energiatega, oludega või siis astuda n-ö uude ajastusse.

Hiina horoskoop selleks aastaks ütleb, et õppeasutustes ja töökohtades muutub üha olulisemaks inimese oskus saada hakkama kiiresti muutuvate oludega. Sellist sisemist muutust oskab suunata vaid jänes, kes omab maagilist võlujõudu ja tarkust. See aasta soosib igasugust suhtlemist, diplomaatiat ning avatust. Oluline on enesega tegelemine, eneseharimine, uute kogemuste saamine, ümberõppimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles