GALERII ⟩ Kodutütre pühaliku tõotuse andis sel nädalal 26 uut tüdrukut

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

19. jaanuaril tähistasid Eesti kodutütred organisatsiooni 91. aastapäeva. Pidupäeva puhul kogunes Kodutütarde Tartu ringkonna pere kaitseväe akadeemia aulas aktusele.

Kodutütarde Tartu ringkonnas tegutseb 21 rühma, koosseisus on 325 noorliiget ning 66 tegev- ja toetajaliiget. Tartu ringkond erineb teistest ringkondadest selle poolest, et siin tegutseb märkimisväärne arv endisi kodutütreid tegevliikmetena.

Seda rõhutas ka Tartu ringkonna ringkonnavanem Kristel Altsaar oma kõnes, nimetades ära kõik rühmavanemad ja rühmavanemate abid, kes on noorliikme vormist kasvanud tegevliikme vormi.

Tartus tegutseb märkimisväärne arv endisi kodutütreid tegevliikmetena.
Tartus tegutseb märkimisväärne arv endisi kodutütreid tegevliikmetena. Foto: Hans Vega Lehepuu

«Tunda, et oled saanud sellest organisatsioonist sedavõrd palju, et sul on tahe jätkata teekonda ja anda edasi oma teadmisi ja oskusi järgmistele kodutütardele ning ka vasakule-paremale, väärib palju suuremat tunnustust kui see siin praegu,» ütles ringkonnavanem Kristel Altsaar. «Nii paljude noorliikmete jätkamine tegevliikmena näitab organisatsiooni küünarnukitunnet ja kestlikkust. See on see, mille poole peaks püüdlema iga ringkond.»

Aastapäevaaktusel andis kodutütre pühaliku tõotuse 26 uut liiget. Noorte teekond organisatsioonis on juba alguse saanud ning tõotuse andmisega kinnitasid nad end ametlikult liikmeteks. Ühtlasi andsid nad käe veel suuremateks seiklusteks ja võimalusteks, mida Kodutütarde organisatsioon pakub.

Tõotuse andsid kodutütarde Tartu ringkonna uued liikmed.
Tõotuse andsid kodutütarde Tartu ringkonna uued liikmed. Foto: Hans Vega Lehepuu

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud kaitseliidu seaduse alusel tegutsev üle-eestiline vabatahtlik noorteorganisatsioon, kuhu saavad kuuluda tütarlapsed vanuses 7–18 aastat. Kodutütarde tegevus keskendub peamiselt kuuele valdkonnale. Kõige enam pööratakse tähelepanu matkatarkustele ja riigikaitsele ning seejärel igapäevaturvalisusele.

Lisaks täiendatakse noorte ajalooteadmisi, süvendatakse arusaamist kodanikuõpetusest ja arendatakse tüdrukute kehalisi võimeid. Enamlevinud tegevusvormid on loodusmatkad, laagrid, õppepäevad, ekskursioonid ja võistlused. Kodutütred looduses vaprad hakkamasaajad ja tublid laskesportlased ning kõiki õpitud teadmisi ja väärtusi oskavad nad rakendada igapäevaelus.

Need tüdrukud omandavad oskused, mis aitavad neil hakkama saada karmides tingimustes kas matkal või igapäevaelus.
Need tüdrukud omandavad oskused, mis aitavad neil hakkama saada karmides tingimustes kas matkal või igapäevaelus. Foto: Hans Vega Lehepuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles