Kalevipoja uisumaratoni võitis Sulev Lokk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Peipsi järvel peetud Kalevipoja uisumaratoni 30 km pikkuse võistlusmaa läbis esimesena Sulev Lokk, ajaga 1:09.50.

Lokist mõni minut hiljem jõudis üle finišijoone Loki selle talve üks tulisemaid konkurente Märt Kuus.

Võitja Sulev Lokk ütles vahetult pärast sõitu, et esikoha tõi kiirendus kaheksa kilomeetrit enne lõppu, millele konkurent ei suutnud vastata. Viimasele ringile läks Lokk, edestades Kuusi juba ligi poole kilomeetriga.

Sel talvel on mõlemad mehed heidelnud uisuvõistlustel parimate kohtade nimel. Vaid Kert Keskpaik on suutnud meestele konkurentsi pakkuda, kuid Mustvees teda ei olnud. Kui varasematel aastatel on Kuus suutnud Lokki edestada, siis sel talvel on kaalukauss Loki kasuks.

Autasustamise järel tõdes Kuus, et ta ei ole sel talvel eriti palju uisutanud. Viis korda on ta olnud uiskudel ning kilomeetreid on läbitud kokku umbes 150. Lokk ütles, et tema on sel talvel uisutanud vähemalt 300 kilomeetrit. Mõlemad mehed tõdesid, et küllap sellest ka vahe.

Naiste arvestuses tuli võitjaks Adavere tuntud uisutamisperekonna liige Sandra Alusalu, kes jäi enda sõiduga rahule. Kukkus ta alguses korra, kuid õppis siis enda sõnul pragusid märkama ja vältima.

Alusalu kinnitusel oli konkurents õrnema soo seas lahjavõitu. «Võitsin järgmist naist ringiga,» tõdes Alusalu. Eestis on aga üks naisterahvas, kellele kiiruisutamist tõsiselt harjutav neiu kuidagi vastu ei saa. See on tema õde Saskia Alusalu, kes võistles samal ajal maailma karikaetapil Jaapanis.

Põhisõidu starti kell 11 läks 63 sportlast. Edasi jätkus programm 10 km sõidu ning viie- ja kümnekilomeetrise matkasõiduga. Kell 13 läks rajale sadakond uisutajat.

Nii mõnigi matkaja otsustas aga pärast viie kilomeetri pikkust maratoniringi rajalt maha tulla, sest sulailm oli teinud jää väga pehmeks. Teisele ringile läksid vaid vapramad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles