Tartu Ülikool Maks & Moorits andis lõpuminutitel võidu käest (1)

Tartu Postimees
Copy
Andrii Voinalovych viskas 17 punkti.
Andrii Voinalovych viskas 17 punkti. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpalliklubi pidas reedel Eesti-Läti liiga 19. mängu Tallinnas BC Kalev/Cramo vastu. Kuigi suur osa kohtumisest püsis tartlaste kontrolli all, said kalevlased mängu lõpuminutitel initsiatiivi ja võitsid kohtumise 75 : 71. Tartu parimana viskas Andrii Voinalovych 17 punkti.

Kalevi spordihallis üle 400 inimese ees peetud kohtumist alustaid tartlased hästi ja kuue mänguminuti järel juhiti 13 : 4. Heale algusele järgnes aga mõõn ja kalevlased said oma rütmi tagasi ning võitsid esimese veerandi 17 : 15. Teisel veerandil püsis mäng võrdne ja Tartu meeskond sai poolajale kerges 37 : 33 eduseisus.

Kolmandal perioodil hoidsid tartlased kätte võidetud edu ja juhtisid vahepeal mängu juba üheksa punktiga. Viimasele neljandikule mindi Tartu 61 : 54 juhtimisel. Taavi Jurkatamme kolmene alustas neljandal veerandil Kalev/Cramo 7 : 0 spurti ja nii oli viis minutit enne mängu lõppu seis viigis 63 : 63.

Esimest korda juhtima said kalevlased pärast Kristjan Kitsingu korvi seisul 71 : 69, kui mängida jäi kaks minutit. Veel 54 sekundit enne lõppu oli seis viigis 71 : 71, aga Oleksandr Kovliari korv ja järgmisel rünnakul teenitud vabavisetest kallutas Kalev/Cramo mängu lõpuks enda kasuks 75 : 71.

Andrii Voinalovych kogus Tartu parimana 17 punkti. Kasulikult tegutsenud Märt Rosenthal sai kirja 14 punkti, kaheksa lauapalli ja seitse korvisöötu. Hendrik Eelmäe arvele kogunes 11 punkti ja kuus lauapalli.

Kalev/Cramo särgis sai Martins Meiers kirja 17 punkti ja neli lauapalli. Võrdselt 15 punkti peale jäid Artur Konontšuk ja Kristjan Kitsing.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul jäädi lõpuminutitel hätta põhiasjadega. «Meil oli täna tegelikult väga hea võimalus Kalev/Cramolt võõrsil punkte võtta ja suutsime kontrollida suurt osa mängust. Selliste mängude võitmiseks lõpuminutitel oli vaja teha kolme asja: seista ära üks-üks kaitses, tabada vabaviskeid ja võtta lauapalle. Me ei suutnud neist kolmest ühtegi ja seetõttu läks see mängu lõpp käest ära,» sõnas Mazurs.

Tartu ülikooli Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 13 võitu ja kuus kaotust ning sellega ollakse neljandal kohal. Kalev/Cramo on 14 võidu ja kolme kaotusega koha võrra eespool.

Tartlased võõrustavad järgmises mängus BK Liepaja meeskonda kolmapäeval, 25. jaanuaril algusega kell 19.00.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles