Rikberg Lõuna-Eesti duelli eel: nad on täiskoosseisus väga ohtlikud

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Tartu Bigbanki peatreener kutsub publikut saali kodumeeskonda toetama.
Tartu Bigbanki peatreener kutsub publikut saali kodumeeskonda toetama. Foto: Tartu PM/Scanpix Baltics

Võrkpalli Balti liigas kohtuvad pühapäeval kell 16.00 Tartu ülikooli spordihoones Tartu Bigbank ja Võru Barrus.

Tartu meeskond on 40 punktiga tabeliliider, sama palju punkte on teisel kohal paikneval Selver/TalTechil, ent Bigbankil on neist kaks mängu vähem peetud. Võru on 16 punktiga kuues. Klubid on sel hooajal kohtunud kaks korda: 12. oktoobril võitis Tartu kodus 3 : 1 ja 5. novembril võõrsil 3 : 2.

Tartu peatreener Alar Rikberg eeldab, et neile tuleb vastu täiskoosseisus Võru. «Kui rääkida nende rünnaku- ja servijõust, siis Slivinski on pool meeskonda. Kui teda pole, ongi pool puudu, nii lihtsalt on. Eeldan, et meie vastu on ta tagasi rivis, mis tähendab, et nad on väga ohtlikud. Selveri vastu hakkas silma see, et nii Edvarts Buivids kui ka John Hatch annavad palju juurde, ent pole kumbki veel ideaalses mänguvormis. Igal juhul ootan suure põnevusega, milline näeb täiskoosseisus Võru välja, sest seni pole seda näha saanud,» kommenteeris Rikberg, kes ei saa U20 võistluste tõttu kasutada oma meeskonna noori.

«Loodan, et inimesed leiavad taas teel saali, sel hooajal on just Võru vastu olnud palju publikut ja usun, et seekord on veelgi rohkem, mida oodata ja vaadata. See on ka meile tabeliseisu mõttes väga oluline kohtumine – iga libastumine laseb Selveri lähemale,» lisas peatreener.

Kolmapäeval jäi Võru 0 : 3 alla Selverile. Oliver Lüütsepa juhendatav Lõuna-Eesti klubi pidi hakkama saama haigestunud rünnakuliidri Matthew Slivinskita. Lisakäiguna on aga alates sellest nädalast mänguvalmis lätlasest diagonaalründaja Edvarts Buivids.

Lüütsepp loodab, et eelmises mängus hüppeliigest vigastanud John Hatch saab samuti mängukorda, sest mitu meest on ikka puudu. «Hatchi üritame ikka mänguvalmis saada, sest Robin Kahu on U20 mängudel ja Devin Põlluste säärelihase vigastusega eemal, seega väga varianti pole,» sõnas peatreener, kes lisaks ei saa kasutada operatsioonist taastuvat Rasmus Meiust.

«Meil on natuke nagu uuesti hooaja algus, sest uusi liitujaid on mitu ja käib selline kompamine veel. Vigastusi on meil olnud omajagu, aga loodan, et äkki nüüd on meie limiit ses osas täis ja püüan ikka positiivselt mõelda. Parem olgu selline aeg varem, mitte play-off’is. Tartu vastu on raske ennustada, mis saama hakkab, meile on võtmeküsimus vastuvõtt. Kui seal põrume nagu Selveri mängus, siis võime laguneda, aga kui saame vastuvõtul hakkama, võib kõike juhtuda. Tartu on väga hea serviga meeskond, peame selle kindlasti kontrolli alla saama,» sõnas Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles