Sõjapõgenikud leevendasid töökäte puudust

Liisa Salekešina
Copy
Töötukassa. Pilt on illustratiivne.
Töötukassa. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Seljataha jäänud aastaring tõi endaga kaasa suurel hulgal takistusi: sõda ning sellega kaasnenud stress, katkenud tarne­ahelad ja varjupaika otsivad põgenikud. Rahakotte kergendas märgatavalt energiakriis ning koroona järellainetused kõigutasid niigi hapraks kulunud struktuure. Kõige selle keskel tuli nii äridel kui ka nendes leiba teenivatel inimestel teha ümberarvestusi.

Kõik need üleilmsed tegurid pitsitasid Eesti majandust ning kardeti kõige hullemat: suurt töötusemäära, uksi sulgevaid ettevõtteid ning toimetulekuraskustes inimesi. Tööturul aga ei saanud kõige hullemad hirmud tõeks.

Töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli sõnul torkas talle ameti kogutud statistikast silma mõnevõrra üllatuslik madal töötusemäär. Tartumaal on selle nädala alguse seisuga töötus 7,1 protsenti, tänavu 1. jaanuari seisuga otsis töökohta 5438 inimest. Tartumaast väiksem töötus on vaid saartel ning Viljandimaal. Eesti keskmine töötusemäär on 8,3 protsenti, kõige kõrgem on töötus Ida-Virumaal, kus on töötuid 12 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles