Tartu- ja Jõgevamaal oli neljapäeva hommikul elektrita ligi 2000 majapidamist

Tartu Postimees
Copy
Foto: Sander Ilvest

Neljapäeva öösel ja hommikul maha sadanud lumi põhjustas Eestis mitmeid elektrikatkestusi. Kõige enam oli elektrita majapidamisi Harju-, Rapla- ja Pärnumaal, kus jäi vooluta üle 21 000 majapidamise. Tartu- ja Jõgevamaal oli katkestusi ligi kahe tuhandes majapidamises.

Tartu- ja Jõgevamaal oli kõige enam elektrikatkestusi Jõgeva ja Põltsamaa lähistel külades, kus elektrita oli üle 1700 majapidamise. Tartumaal olid hommikutundidel elektrita paarkümmend Külitse majapidamist.

Kõige ulatuslikumad rikked on Harju-, Rapla- ja Pärnumaal, hommikuse seisuga on elektrita ligi 21 700 klienti. Hommikul kogunes Elektrilevi kriisikomisjon, kes töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada.

Raske lumesaju tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Mandri-Eesti ning paari tunni jooksul tuleb katkestusi veel juurde, kuniks sadu kestab. Brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba  varahommikust ning elektriühendus on kella kümneks taastatud 971 kliendil. Kohe, kui ilm võimaldab, alustatakse ülelende ka droonidega, et kiirendada rikete kaardistamist.

«Komplekteerimisel on lisabrigaadid, kes suunduvad juba olemasolevatele appi rikkeid kõrvaldama. Samuti on suurendatud koosseisus tööl meie juhtimiskeskus,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Kuna ilm on endiselt heitlik ja lund sajab juurde, siis on rikete kõrvaldamine ohutuse seisukohast keeruline. «Varasemate tormirikete likvideerimise kogemusele tuginedes saame öelda, et umbes pooled klientidest saavad elektri tagasi 12 tunni jooksul. Täpsemad prognoosid saame anda õhtupoole, kui olukord on stabiliseerunud ja lumesadu lõppenud,» kommenteeris Härm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles