Pildid Vaata, milline näeb praegu seest välja seitse aastat tühjana seisnud ERMi endine näitusemaja

Copy

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) endine näitusemaja aadressil Kuperjanovi 9 seisab tühjalt juba seitsmendat aastat. Hoone kuulub Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) ning riigi ettevõttel on plaan panna see enampakkumisele. Uus omanik peab maja ostes arvestama remondikuluga, sest kütteta ruumid ja aeg on majas teinud oma töö.

Maja tutvustava ringkäigu tegid koos piltnikuga RKASi Lõuna piirkonna kinnisvarahaldur Verdo Aun ja RKASi kommunikatsioonijuht Annely Jõgeva.

Majas sees on tunda kerget kopituslõhna ning hoonesse jäänud mööblit katab korralik tolmukiht. Siiski ei ole hoone päris lootusetus seisus. Kui mõned auklikud kipsseinad, seintelt kooruv värv ja pahtel välja arvata, on hoone põhikonstruktsioon võrdlemisi heas seisus. Suures saalis, kus asus muuseumi püsiekspositsioon, on tükati alles ka eksponentide alused.

Ehkki maja on aastaid seisnud tühjalt, seisab välisukse kõrval võrdlemisi värskelt paigaldatud erkoranž silt: avalik varjumise koht. Selle paigaldas sinna mullu sügisel päästeamet. Plaani järgi peaks ohu korral Kuperjanovi 9 majja mahtuma varjule 178 inimest.

Mõni aasta tagasi oli Kuperjanovi 9 majale mitu kosilast. Seda soovisid nii Tartu linnavalitsus kui ka korporatsioon Sakala. Praegu on seis aga selline, et Tartu linnavalitsusele käib hoone kordaseadmine üle jõu. Linnapea Urmas Klaas selgitas, et seni räägitud kuni kolme miljoni asemel hinnatakse remondi maksumuseks 5,1 miljonit eurot. Korporatsioon Sakala ei ole viimastel aastatel enam suurt huvi maja ostmise vastu üles näidanud.

Praegu plaanib RKAS panna maja enampakkumisele. Teada on, et enampakkumise soovib RKAS korraldada sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles