Tunnustuse said Tartu tublimad noorsootöö tegijad

Tartu Postimees
Copy
Tunnustused jagati kätte teisipäeval Alexela loomelaval.
Tunnustused jagati kätte teisipäeval Alexela loomelaval. Foto: Marleen Kovalik

Tartu linn andis välja neli noorsootöö aunimetust ja esimest korda kuulutati välja ka aasta huvihariduse tegu ja aasta huvihariduse juhendaja.

Teisipäeval, 17. märtsil Alexela loomelaval toimunud tunnustussündmusel anti kätte preemiad kuues kategoorias.

Tartu linna noorsootöö aasta aunimetus ja sellega kaasnev preemia on tunnustus Tartus tegutsevatele isikutele ja organisatsioonidele, kes on aasta jooksul silmapaistvalt tegutsenud noorsootöö valdkonnas või saavutanud märkimisväärseid tulemusi Tartu kujundamisel noortesõbralikumaks.

Ettepanekuid aunimetuste määramiseks sai esitada igaüks ja laureaadid valis välja Tartu kultuuriosakonna loodud komisjon.

«Uhke tunne on, et Tartu linnas tegelevad noortega oma ala professionaalid ja inimesed teevad tööd südamega,» ütles Tartu kultuuriosakonna noorsootöövaldkonna juht ja hindamiskomisjoni esinaine Helen Siska. «2022. aasta noorsootöö aunimetustele nomineeriti oma valdkonna tegijad ja igaüks väärib siinkohal esile tõstmist. Aitäh, tegijad, et panustate Tartu linna noorsootöösse.»

Ehkki huvihariduse valdkonnas jagati preemiaid esmakordselt, esitati rohkelt kandidaate ka huvihariduse juhendaja ja teo kategoorias. «Konkurss oli aga väga tihe, mis ainult kinnitab meile huvihariduse maastiku mitmekesisust ja kvaliteeti,» ütles Tartu huvihariduse ja huvitegevuse valdkonna juht Mari-Ann Saluste.

Tartu parimad noorsootöö tegijad 2022

Aasta noorsootöö tegija – Elen Hermanson

Aasta noor tegija – Marie Gordeeva

Aasta noortesõbralik tegu – Tartu noorsootöö keskuse noorema sihtrühma noortekeskuste avamine (7–11-aastastele)

Aasta huvihariduse tegu – MTÜ Laulustuudio Laulupesa muusikal «Õnnelike inimeste maa»

Aasta huvihariduse juhendaja – Priit Strandberg

Aasta huvihariduse juhendaja – Tiina Lilleleht

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles