Teatrivennaskond taastas 30 aasta eest esietendunud laulude õhtu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuses «Kaunimad aastad su elus» osalesid 30 aastat tagasi Toomas Lunge (vasakult), Jüri Lumiste, Hannes Kaljujärv, Andres Dvinjaninov, Rain Simmul ja Tiina Suvorov (aastast 1993 Enniko).
Lavastuses «Kaunimad aastad su elus» osalesid 30 aastat tagasi Toomas Lunge (vasakult), Jüri Lumiste, Hannes Kaljujärv, Andres Dvinjaninov, Rain Simmul ja Tiina Suvorov (aastast 1993 Enniko). Foto: Vanemuine

Kui mõtelda korraks, kuidas Andres Dvinjaninov laulab, imbuvad otsekohe kujutluspilti tema kõrvale Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Toomas Lunge ja Indrek Kalda. Nad kokku on Kaunimate Aastate Vennaskond. Ansambli vundament on laotud 30 aastat tagasi Kulno Süvalepa laulude õhtuga «Kaunimad aastad su elus». Mõned etendused on nüüd taas publiku ees juba olnud ja mõned on tulekul.

Andres Dvinjaninov, mille poolest erineb praegune lavastus selle­st, mis 10. veeb­­ruaril 1993 esietendus?

Mõtlesime, et taastame lavastuse täpselt sellisena, nagu ta oli – niipalju kui see on võimalik. Tekst on sama, laulud on samad, laulude järjekord on sama, kuid kõiki 30 aastat tagasi publiku ees olnud inimesi meil praegu ei ole – ei ole Rain Simmulit ja Tiina Suvorovit (aastast Enniko, mängib endiselt Vanemuise orkestri vioolarühmas – RH).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles