Linnavalitsus kutsub tutvuma Süku arhitektuurivõistluse tingimustega

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Kristjan Teedema

Täna, 16. jaanuaril kell 13 toimub Tartus Lydia hotelli sündmuskeskuses (Ülikooli 14) südalinna kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse avaseminar, kus tutvustatakse arhitektuurivõistlusest osa võtta soovivatele arhitektidele ja teistele huvilistele võistlustingimusi.

Seminarile eelnevad kell 12 ekskursioonid võistlusalal, mida juhib Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus koos oma meeskonnaga. Nii seminaril kui ekskursioonil osalemiseks tuleb end enne registreerida siin

2. jaanuaril 2023 kuulutasid Tartu linnavalitsus ja Eesti arhitektide liit välja Tartu südalinna kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse. Avaliku üheetapilise arhitektuurivõistluse eesmärk on leida Tartu südalinna kultuurikeskuse hoone ja väliruumi rajamiseks parim arhitektuurilahendus.

Osalejate ülesanne on projekteerida hoone Tartu linnaraamatukogu, Tartu kunstimuuseumi, sündmuskeskuse ja teiste kultuurikeskust toetavate ruumide jaoks koos elurikka ja mitmekesise pargimaastiku ning inimmõõtmelise avaliku ruumiga. Hoone peab sobituma etteantud asukohta ja miljöösse ning looma terviku Emajõe-äärse linnaruumiga.

Tööde esitamise tähtaeg on 5. mai 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles