Etnograaf ja luuletaja Kalju Konsin valmistub saama 94-aastaseks haiglas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kalju Konsin astus 6. juunil 2022 Tartu ülikooli raamatukogus Erich Arraku maalinäituse avamisele kogunenud seltskonna ette nagu ikka roosilise sõnavõtuga.
Kalju Konsin astus 6. juunil 2022 Tartu ülikooli raamatukogus Erich Arraku maalinäituse avamisele kogunenud seltskonna ette nagu ikka roosilise sõnavõtuga. Foto: Kristjan Teedema

Kalju Konsini elu käis aastate jooksul kujunenud täpsusega. Tartu ülikooli raamatukogu töötajad ei pruukinud hommikuti kella vaadata, piisas pilgust klaasuste suunas ja kui näha oli värvilistes rõivastes sale ja sirge seljaga lühike mees, oligi just täpselt õige minut uksed lugejaile avada. Nüüd on raamatukogutöötajad olnud peaaegu poolteist kuud murelikud: mis on Kalju Konsiniga juhtunud, et teda ei ole enam näha olnud?

Kunsti- ja kirjandushuvilised on samuti tähele pannud, et detsembris ja jaanuaris ei käinud 93-aastane reibas tartlane raamatuesitlustel ja näituste avamisel. Seega on ära jäänud ka tema pidulikul valjul häälel esitatud sõnavõtud, millesse ta on sagedasti põiminud isiklikke mälestusi ja luulet.

Kus on Kalju Konsin? Eakas mees elab üksi aadressil Mõisavahe 67 sotsiaalmaja ühes viienda korruse korteris. Hoolekandespetsialistid-koduhooldustöötajad ei saa aga temast jäikade reeglite tõttu rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles