Korvpallurid pidid rekordpubliku ees lähikonkurentide paremust tunnistama

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Andrii Voinalovych (keskel) oli Tartu parim 17 punktiga.
Andrii Voinalovych (keskel) oli Tartu parim 17 punktiga. Foto: Diana Jesin

Tartu ülikooli Maks & Moorits pidas nädala kolmanda kodumängu, võõrustades BK Ventspilsi. Tõusude ja mõõnadega kulgenud mängus tuli kodumeeskonnal tunnistada siiski külaliste 65 : 78 paremust.

Senise hooaja publikurekordi, üle 700 inimese ees peetud kohtumise algus oli Tartu meeskonnale igati korralik. Võrdsete algminutite järel sai Ventspils korraks seitsmega ette, aga peagi oli Tartu mängus tagasi ja avaveerand lõppes võõrustajate 16 : 15 eduseisus. Teisel veerandil püsis mäng tasavägisena neli minutit, aga seejärel tegi Ventspils 11 : 2 spurdi ja haaras initsiatiivi. Poolajapausiks juhtis Ventspils 40 : 29.

Kolmandale veerandile tulid tartlased taas hea häälestusega ja mõne minutiga vähendati vahe kolme punkti peale ehk seisule 42 : 45. Kolmanda veerandi viimasel minutil oli seis pärast Oliver Suuroru läbimurret 53 : 54, ent Kristaps Medissi kolmene vise viis Ventspilsi enne viimast perioodi ette 57 : 53.

Neljanda veerandi keskel oli Tartul viieminutiline mõõn, mille jooksul punkte ei saadud, samas kui Ventspils tõi Arturs Ausejsi vedamisel 12 punkti. Sellega oli mängu saatus ka suuresti otsustatud ja lõpuminutitel jäi mängida vaid kahe mängu kokkuvõttes vahele, sest tartlased olid Ventspilsis võitnud mängu 15 punktiga. Selles duellis jäi võit Tartusse, sest Robin Kivi korv vähendas vahe 13 peale ja Ventspils võitis mängu 78 : 65.

Peatreeneri kommentaar

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul võideldi täna rohkem iseenda kui vastasega. «Arvan, et täna oli probleem meie energias. Kaotasime lauavõitluse ja tegime pallikaotuseid, mis minu jaoks näitab, et mehed olid nädala alguse mängudest veel väsinud. Me ei suutnud ilma Jalanita leida head rünnakurütmi ja ekstrapunkte ei tulnud kuskilt. Täna võitlesime rohkem iseenda kui vastasega. Lõpus oli meile oluline, et omavahelised mängud jääksid plussi, sest põhiturniiri lõpus ei tea kunagi, millal seda edu vaja võib minna. Aitäh publikule, kes selle nädala kolmel päeval meid toetasid ja täna oli pealtvaatajate hulk eriti rõõmustav,» sõnas Mazurs.

Statistika

Täpselt 31 minutit mänginud Andrii Voinalovych oli Tartu parim 19 punktiga. Mitu ilusat pealtpanekut pakkunud Tomaš Pavelka sai kirja 10 punkti, 15 lauapalli ja neli viskeblokeeringut. Leemet Böckler lisas 13 punkti.

Tartlased olid suures hädas visketabavusega – kaugviskeid tabati 3/18 ja vabaviskeid 4/13. Tartu poolel ei teinud jalavigastuse tõttu kaasa mängujuht Jalan McCloud.

Ventspilsi suurim skoorija oli Arturs Ausejs 18 punktiga. Mullu Tartus mänginud Emmanuel Wembi lisas korraliku kaksikduubli 14 punkti ja 13 lauapalliga.

Tartu ülikooli Maks & Moorits on Eesti-Läti liigas kogunud 13 võitu ja viis kaotust ning sellega ollakse Ventspilsi ees neljandal kohal. Järgmisel nädalal on tartlastel üks mäng, kui reedel, 20. jaanuaril sõidetakse Tallinna mängima BC Kalev/Cramoga. Taas kodus mängivad tartlased kolmapäeval, 25. jaanuaril ja siis tuleb külla BK Liepaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles