Elroni Tallinna-Tartu liini eelmise aasta reisijate arv murdis rekordi

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Elroni rong Tartu raudteejaamas.
Elroni rong Tartu raudteejaamas. Foto: Tartu PM/Scanpix Baltics

Mullu tõusis rongireisijate arv 2021. aastaga võrreldes üle miljoni võrra – aasta jooksul teenindas Elron rohkem kui 7,1 miljonit reisijat, kõige rohkem sõideti maikuus.

Elroni juhatuse esimehe Lauri Betlemi sõnul võib möödunud aastat kokku võttes öelda, et reisijate arvu kasv on olnud tugev. «Võrreldes 2021. aastaga tehti Elroni rongidega eelmisel aastal üle miljoni reisi rohkem. Samas suurusjärgus jäi rongireisijate arv alla senisele rekordaastale, mis oli 2019. Kui sõitjate üldarvus jääme varasemale rekordaastale veel alla, siis Tallinna-Narva ja Tallinna-Tartu liinil nägime kõigi aegade suurimat reisijate arvu – Narva suunal vastavalt 569 tuhat reisijat, Tartu suunal 1,21 miljonit reisijat,» rääkis Betlem.

Möödunud aastal sõitsid Elroni rongid kokku 5,69 miljonit kilomeetrit, kusjuures rongide töökindlus oli 99,8 protsenti ja elektrirongide sõidugraafikutest kinnipidamine 98,9 protsenti.

OÜ Eesti Uuringukeskus tegi eelmisel aastal üle-eestilise maineuuringu, millest selgus, et Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni mainet hinnatakse kõrgelt – 60 protsenti eestimaalastest peab seda heaks ning 16 protsenti suisa väga heaks. Teenusega ollakse suuresti rahul, kuid vajadust uute rongide järele peeti siiski suureks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles