Õpetaja ja linnakirjanik tekitavad klubis sotsiaalset võrdsust

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Margit Kuusk ja Mart Kivastik on kultuuriklubi Promenaadiviis A ja O. Vasakul istub omal ajal kunsti õppinud Mariin Luht ning paremal kunstihuviline ettevõtja Väino Peets.
Margit Kuusk ja Mart Kivastik on kultuuriklubi Promenaadiviis A ja O. Vasakul istub omal ajal kunsti õppinud Mariin Luht ning paremal kunstihuviline ettevõtja Väino Peets. Foto: Kristjan Teedema

Kui Mart Kivastik kuulutati teisipäeval Tartu linnakirjanikuks, astus ta mikrofoni juurde ja rääkis kohe pärast tänusõnu Promenaadiviiest. Selles kultuuriklubis on kümne aasta jooksul olnud tohutult näitusi, filmiseansse, kohtumisi kirjanikega, loenguid ja muud huvitavat. Tähtis on seegi, et Promenaadiviie õhtutel ühtlustuvad staatused.

Pooleldi kinnine klubi hakkas Kivastiku ja tema mõttekaaslaste algatusel tasapisi tegutsema novembris 2012 aadressil Ülikooli 1 ehk – nagu oli enne sõjapurustusi – Promenaadi 5. Klubi üks eestvedajaid on TÜ soome keele ja kultuuri õpetaja Margit Kuusk. Ta meenutas, et esimene pidu oli 30. novembril 2012 ja pidutsemise põhjuseks kujunes Ilmar Kruusamäe suurte portreede näituse avamine.

Järgmistel aastatel näitasid oma kunsti kõigepealt Imat Suumann, Martti Ruus ja Silver Vahtre ning nende järel teised, väljapanekuid on tänini kogunenud 90. Muid ettevõtmisi on kokku umbes 140.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles