Elva opositsioon: kuidas lastakse läbi otsus, kus kaks inimest on istunud korraga mõlemal toolil? (1)

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Elva vallavanem Priit Värv.
Elva vallavanem Priit Värv. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Elva vallavolikogu Isamaa ja EKRE fraktsiooni liikmete nõutud volikogu erakorralise istungi kuupäev sai paika.

Erakorralise istungi kokkukutsumise ajendas 27. detsembril Tartu Postimehes ilmunud artikkel, kus seisis, et tegevustoetused kohalikele spordiklubidele on kaasa toonud kriminaalmenetluse ning uuritakse, kas vallavalitsuse liikmed on rikkunud toimingupiirangut.

Vallavolikogu liikme Juhani Jaegeri sõnul tuleb volikogul selgitada välja vallavalitsuse kõikide liikmete ametialane kompetentsus.

Jaeger teatas, et erakorralise volikogu istungi kuupäev on nüüdseks ka kinnituse leidnud. See toimub 16. jaanuaril.

«Tahtsime, et see oleks eraldi teema, mida volikogu arutab. Et ta ei jääks päevakajaliste punktidega ebameeldivalt dissonantsi. Saaksime probleemi läbi arutada ühekorraga ja kõik koos,» rääkis ta.

Jaegeri sõnul üritavad nad välja selgitada, kuidas sellisel olukorral üldse tekkida lasti.

«Ruumis olid koos inimesed, kes on kõik eranditult kogenud ametnikud. Otsus, mille puhul on selge olukord, kus kaks inimest on istunud korraga mõlemal toolil. Ehk olnud siis nii toetuse jagaja kui ka saaja. Küsimus ongi, et kuidas seda keegi ei märganud ja kuidas sellel juhtuda lasti,» kirjeldas Isamaa fraktsiooni liige.

Mis täpsemalt juhtus?

Vallavalitsuses kinnitati tänavu märtsis tegevustoetuste eelnõu, mis lubas rahalist toetust 64 ühingule. Kõige suurema toetuse sai spordiklubidest jalgpalliklubi FC Elva, mille suuruseks oli veidi rohkem kui 44 000 eurot. Lisaks sai pea 11 000-eurose toetuse korvpalliklubi BC Elva.

Varsti pärast seda juhtis revisjonikomisjon tähelepanu võimalikule toimingupiirangu rikkumisele. Nimelt selgus, et toetusraha eraldamise otsustamisel olid poolthääle andnud kõik vallavalitsuse liikmed. Nende seas ka BC Elva ja FC Elva juhatusse kuulunud vallavanem Priit Värv ja vallavalitsuse liige Margus Ivask.

Ringkonnaprokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius kinnitas, et on alustatud kriminaalmenetlust, kuid süüdistust ei ole kellelegi esitatud.

«Uurimine veel käib, midagi uut veel lisada pole,» ütles ta lühikeses kommentaaris.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles