Ülikooli rektori valimistel viie aasta tagune vastasseis ei kordu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Viis aastat tagasi osalesid väitluskoosolekul rektorikandidaadid Toomas Asser ja Margit Sutrop. Toona valiti rektoriks Asser.
Viis aastat tagasi osalesid väitluskoosolekul rektorikandidaadid Toomas Asser ja Margit Sutrop. Toona valiti rektoriks Asser. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool kuulutas täna välja rektorivalimised. Viis aastat tagasi kandideerisid rektoriks professor Toomas Asser ning professor Margit Sutrop. Teada on, et tänavustel valimistel sama vastasseis ei kordu, sest Margit Sutropil ei ole plaanis uuesti kandideerida.

Professor Sutrop selgitas, et ei kandideeri Tartu ülikooli rektori valimistel, sest peab oluliseks seista kõrghariduse probleemide lahendamise eest riigi tasandil. «Olen riigikogus asutanud kõrghariduse toetusrühma, kuhu kuulub 30 saadikut kõigist erakondadest. Oleme juba saavutanud kokkuleppe, et kõrghariduse rahastus kasvab igal aastal 15 protsenti. Kandideerin ka riigikogu valimistel ja loodan valituks osutudes jätkata seda tööd kõrghariduse rahastuse ja kvaliteedi eest, lisaks tudengite toimetuleku probleemide lahendamise eest,»

Praegune rektor Toomas Asser sõnas, et tema kandidatuurist on veel vara rääkida. «Kõik sõltub sellest, mis ootused on ülikoolil. Olen mingi aja ametis olnud, seega eks ka minu tööle antakse hinnang,» rääkis rektor Asser.

Kandidaate võivad esitada Tartu ülikooli valdkondade nõukogud, teiste Eesti ülikoolide nõukogud, Eesti teaduste akadeemia juhatus, Tartu ülikooli 15 korralist professorit ühiselt ja Tartu ülikooli üliõpilasesindus.

Rektor Asser lausus, et saab võimalikust kandideerimisest rääkida alles siis, kui mõni instants on tema kandidatuuri üles seadnud. «Praegu sel teemal arutleda on liiga ennatlik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles