Terve kohtumise juhtinud Tartu pidi kodusaalis nimekale vastasele alla vanduma

Tartu Postimees
Copy
Andrii Voinalovychi 17 punktist jäi võiduks väheks.
Andrii Voinalovychi 17 punktist jäi võiduks väheks. Foto: Diana Jesin

Põhja-Euroopa liiga raames tuli Tartusse mängima Leedu liiga tippu kuuluv Vilniuse BC Wolves. Kodumeeskond Tartu Ülikool Maks & Moorits suutis külalisi korraliku pinge alla panna ja juhtis enamiku mängust, ent viimasel minutil pääsesid vastased juhtima ja võitsid lõpuks mängu 79:77

Tartu Ülikooli spordihoonesse oli esmaspäeva õhtul mängu vaatama kogunenud ligi 600 inimest ja nad ei pidanud pettuma. Hästi mänguks valmis olnud Tartu meeskond sai kohe algusest peale mängu enda kätte ja hea visketabavusega võideti avaveerand 27:16. Vilniuse Wolvesi suurim staar Jeffery Taylor suutis meeskonda teisel veerandil küll paremini mängus hoida, aga poolajaks säilis Tartu 44:32 eduseis.

Tasavägise kolmanda veerandi järel oli kodumeeskonna edu kahekohaline seisul 64:54. Neljandal veerandil hakkas aga vastu seina surutud Wolvesil mäng paremini sujuma ja nende snaiper Adas Juškevicius tõi veerandiga 12 punkti. Koos Tayloriga vedasid nad Wolvesi Tartule järele ja esimest korda said külalised ette poolteist minutit enne lõppu. Märt Rosenthali vabavisked viigistasid veelkord seisu, aga külalised tõid vabavisetest punkte ja nii sai Wolves lõpuks kirja 79:77 võidu.

Statistika

Tartu särgis said kaks mängijat hakkama kaksikduubliga – Jalan McCloud tõi 15 punkti ja andis 10 korvisöötu ning Tomaš Pavelka viskas 16 punkti ja võttis 12 lauapalli. Andrii Voinalovych lõpetas mängu 17 punktiga ning Leemet Böckler lisas 10 silma ja viis lauapalli.

Kogenud ja tituleeritud Jeffery Taylor oli Wolvesi parim 22 punkti ja kolme lauapalliga. Eric Buckner kogus kaksikduubli 13 punkti ja 11 lauapalliga. Adas Juskevicius lõpetas 13 punkti peal.

Tartul on nüüd Põhja-Euroopa liigas kaks võitu ja kaks kaotust.

Mängud jätkuvad juba homme kell 18.00 kui külla tuleb Poola liigas teist kohta hoidev BM Stal Ostrow. Mängunädala lõpetab reedene Eesti-Läti liiga mäng BK Ventspilsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles