«Karjääri lõpetanud» Raul Must jäi ka Tartus alistamatuks

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Klubikaaslased Raul Must (paremal) ja Karl Kert pakkusid publikule Tartu turniiri kõige põnevama finaalmängu.
Klubikaaslased Raul Must (paremal) ja Karl Kert pakkusid publikule Tartu turniiri kõige põnevama finaalmängu. Foto: Triiton

Eesti sulgpalli GP-sarja kolmas osavõistlus peeti 7. ja 8. jaanuaril Tartu ülikooli spordihoones. Nelja liiga peale kokku tuli sulgpalli mängima 239 tipptegijat ja asjaarmastajat.

35-aastane Raul Must lubas pärast Tokyo olümpiat, et hakkab tippsulgpalliga lõpetama. Siiski näib, et tema vorm on endiselt piisavalt hea, sest Eestis talle veel vastast ei leidu. Oktoobris Jüris peetud võistlusel alistus Mario Kirisma talle finaalis 15:21, 15:21, kuu aega hiljem võitis Must samas kohas Karl Kerti 21:18, 19:21, 21:10. Nüüd Tartus oli novembrikuise finaali kordus ning enam kui tunni kestnud heitluse järel jäi taas peale Must – 18:20, 21:14, 21:19.

Naiste üksikmängus saadi võitja selgeks kahe geimiga. Helis Pajuste (Raul Musta SK) võitis Ramona Üprust (TÜASK) avageimis 21:15. Teises geimis oli Pajuste joogipausiks ees 11:4 ning ehkki 16:6 pealt mängis Pajuste üksteist punkti maha, suutis ta võiduks vajaliku kuuenda enda kontole saada seisuks 21:17. Pajuste on nüüd kolmest etapist võitnud kaks, vaid esimesel turniiril tuli tal finaalis tunnistada Catlyn Kruusi (Triiton) paremust.

Segapaarismängu finaalis juhtisid Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Helina Rüütel (Triiton) avageimis Raul Käsneri ja Kati-Kreet Marrani (Triiton) vastu algusest lõpuni ning võitsid 21:15. Teist geimi alustasid paremini Käsner ja Marran ning nüüd polnud Kaljurannal ja Rüütlil kordagi tablool neist rohkem punkte. Viimane viigiseis oli 9:9, puhkepausi järel läksid Käsner ja Marran ette 17:11 ja võitsid geimi 21:17.

Kolmas geim oli aga ühepoolsem. Kaljurand ja Rüütel said kiire algedu 5:0 ning initsiatiivi enam käest ei andnud. Lõpetamine venis küll veidi pikale, kuid neljas matšpall tõi siiski oodatu – 21:14. Kaljurand ja Rüütel on nüüd võitnud kaks etappi järjest.

Laupäeva õhtul valitseva Eesti meisterpaari Kaljurand–Käsner finaalikohata jätnud juunioriealised Tauri Kilk (Triiton) ja Robin Schmalz (TSKeskus) võitsid ka esikohamängu. Karl Kert (Raul Musta SK) ja Robert Kasela (Triiton) alistati 21:16, 21:14.

Kolmel etapil on nüüd võitjaks kroonitud erinev paar, vaid Schmalzil on kaks võitu, sest esimesel turniiril oli tema partneriks teine Eesti koondislane Mario Kirisma, nüüd Kilk.

GP-sarja neljas etapp peetakse kaks nädalat pärast Eesti meistrivõistlusi, 18. ja 19. veebruaril. Mängupaik on kolmandat korda sel hooajal Jüris paiknev Lenne sulgpallikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles