Kliinikum palus tühistada EMO patsiendile määratud parkimistrahvi ja vabandas (4)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tõnis Nugis sai TÜ Kliinikumi EMO sissepääsu ees parkimistrahvi.
Tõnis Nugis sai TÜ Kliinikumi EMO sissepääsu ees parkimistrahvi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi EMO parklas läinud nädalal trahvitud Tõnis Nugis sai täna hommikul kliinikumist telefonikõne selle kohta, et tema trahv on tühistatud ja kliinikumi esindaja ka vabandas tema ees. 

Nugis oli tasulise parklas trahvi saanud parkisnõuete eiramise eest siis, kui pöördus 2. jaanuari hommikul südamerütmihäirete pärast erakorralise meditsiini osakonda, ostis parkimispileti ja hiljem alustas ta abikaasa mobiilparkimist. 28 euro suuruse trahvi väljastas parkimiskorraldaja Ühisteenused märkusega «Vale tsoon». 

Vea tekkimisele aitas kaasa asjaolu, et sealne parkimisautomaat, nagu kõik kliinikumi parkimisautomaadid, väljastab pileti üksnes tsooni YT74, aga EMO parkla on tsoon YT76. Patsient võttis mobiilparkimisel aluseks parkimispiletil märgitud tsooni.

Trahvi tühistamisest teavitas Nugist kliinikumi majandusosakonna juhataja kt Aare Toon. Toon ütles ajalehele kommentaariks, et kliinikumi parkimisautomaadid seadistatakse  ümber, et need väljastaksid pileti tsooni YT76.

Toon lisas, et parkimissegadust peaks leevendama ehitustööde lõpp, misjärel paraneb ka EMO patsientide ligipääs ja autoga parkimise võimalus. Nimelt on EMO patsientidele mõeldud valmimisjärgus lastekliinikukorpuse esimese korruse parkla, kus on ees tõkkepuu ja kus tasuta parkimise aeg pikeneb.

Toon selgitas, et seal ei ole patsientidel ohtu saada parkimistrahvi, parkimise eest tuleb tasuda parklast väljasõidul, kasutatud parkimisaja alusel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles