Kahe noore inimese surmaga lõppenud avarii uurimine jõuab viimaks kohtusse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raskes avariis hukkunud 15-aastast neiut ja 17-aastast noormeest mälestasid avariijärgse päeva hommikul avariipaigas küünlad ja lilled.
Raskes avariis hukkunud 15-aastast neiut ja 17-aastast noormeest mälestasid avariijärgse päeva hommikul avariipaigas küünlad ja lilled. Foto: Margus Ansu

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas 22-aastasele naisele süüdistuse selles, et ta põhjustas 2021. aasta 30. augustil ettevaatamatusest liiklusõnnetuse, mille tagajärjel hukkusid mootorratast juhtinud 17-aastane noormees ja mootorrattal kaasa sõitnud 15-aastane tütarlaps.

Süüdistatav juhtis 2021. aasta 30. augustil kella 21 paiku Tartumaal Kambja vallas Soinaste külas sõiduautot BMW X5 ning asus sooritama möödasõitu enda ees sõitnud sõiduautost, mis liikus teel lubatud piirkiirusest märgatavalt aeglasemalt.

Süüdistuse kohaselt ei olnud autojuht küllalt ettevaatlik, tähelepanelik ega veendunud piisavalt möödasõidu ohutuses, mistõttu ei märganud ta vastutulevat mootorratast. Vastassuunavööndis põrkas sõiduauto kokku oma sõidusuunas liikunud mootorrattaga Honda. Õnnetuses hukkusid mootorratast juhtinud 17-aastane noormees ning tsikli tagaistmel sõitnud 15-aastane neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles