Tartu oli kalendriaasta esimeses mängus võidukas

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa fännid meeskonnale kaasa elamas.
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa fännid meeskonnale kaasa elamas. Foto: Sille Annuk, Tartu Postimees

Tartu ülikooli Maks & Moorits pidas kalendriaasta esimese Eesti-Läti liiga mängu võõrsil Tallinna Kalev/Audentese vastu. Hea teise veerandiga sillutati tee 78 : 72 võidule.

Sajakonna pealtvaataja ees peetud kohtumise avaveerand kulges punkt punkti mängus ja tartlaste rütmi häirisid pallikaotused, mida kogunes veerandiga seitse.

Sellest hoolimata võitis Tartu esimesed kümme minutit 20 : 19. Teisel veerandil keerati aga kaitse märksa kõvemini lukku ja ei tehtud enam juurde ühtegi pallikaotust ning see võimaldas saada kätte korraliku edu. Poolaja võitis Tartu 44 : 30.

Kolmandal veerandil püsis tartlaste kahekohaline eduseis ning enne viimast veerandit näitas tabloo 62 : 51 Tartu kasuks. Viimasel veerandil näitas kodumeeskond hambaid ning oma uue tsentri Rokas Gadiliauskase vedamisel vähendati vahe poolteist minutit enne lõppu ka viiele punktile, aga sellest mängu võiduks ei piisanud. Tartu võttis lõpuks 78 : 72 võidu.

Peatreeneri kommentaar:

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul lõhkusid pallikaotused ja vead rütmi, aga võit saadi sellest hoolimata kirja. «Pärast head teist veerandit mängisime rahulikuma tempoga, aga tegime pallikaotuseid ja sattusime vigadega hätta. See lõhkus meie rütmi ja lasime neid pisut järele. Aga kokkuvõttes on kõige tähtsam, et tabelisse võidupunktid kirja saime,» sõnas Mazurs.

Statistika:

Vahetusest sekkunud Andrii Voinalovych sai 32 mänguminutiga kirja 22 punkti ja kuus lauapalli. Märt Rosenthal sai 10 punkti kõrvale kirja kaheksa korvisöötu, samuti kogusid 10 punkti Tomaš Pavelka ja Oliver Suurorg.

Kalev/Audentese eest sai võimsa debüüdi kirja Rokas Gadiliauskas, kes lõpetas mängu 24 punkti ja 15 lauapalliga. Kristjan Kangur lisas 11 punkti, seitse lauapalli ja viis korvisöötu. 11 punkti peale jäi ka Mario Paiste ning Rain Veideman lisas 10 punkti, seitse korvisöötu ja viis lauapalli.

Tartu ülikooli Maks & Mooritsale oli see Eesti-Läti liigas 14. võit 18 mängust ja sellega asutakse neljandal kohal. Tallinna Kalev/Audentes on kolme võidu ja 14 kaotusega 14. kohal.

Järgmisel nädalal ootab tartlasi kolme kodumänguga nädal. Esmaspäeval tuleb ENBL raames külla Leedu liiga tippu kuuluv Vilniuse Wolves, teisipäeval võõrustatakse BM Stal Ostrowi meeskonda Poolast ja reedel võetakse Eesti-Läti liigas kodus vastu BK Ventspilsi meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles