Uisumaraton läheb uuele katsele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaratoni stardi- ja finišipaik Mustvee jõe suudmes.
Kalevipoja uisumaratoni stardi- ja finišipaik Mustvee jõe suudmes. Foto: Kristjan Teedema

Kaks nädalat tagasi olid korraldajad sunnitud ilmataadi kiusu tõttu Kalevipoja uisumaratoni viimasel hetkel ära jätma. Ehkki ilmateade tõotab homseks taas sula ja sadu, loodavad korraldajad, et see üritust liiga palju ei sega.

«Oleme seitse aastat üritust korraldanud ning heitluses loodusega on seis 3:3. Eks näis, kumb sel aastal peale jääb,» kõneles Kalevipoja uisumaratoni peakohtunik Uno Valdmets. Tema sõnul on jää praegu ürituse ajaloo parim, kuid viimase sõna ütleb ikkagi ilmataat. Mõnel pool on rajale tekkinud ka pikkipraod.

Sel laupäeval, 10. märtsil on Peipsi järvel kavas pidada maha võistlus 30 ja 10 km uisutamises, samuti saab osaleda 5 või 10 km matkasõidul. Maratoni trass kulgeb mööda viiekilomeetrist ringi, start ja finiš asuvad Mustvee jõe suudmes. Ürituse pidulik avamine toimub kell 10.30 ning kell 11 alustavad võistlust 30 km distantsile minejad.

Valdmets lisas, et korraldajaile teeb veidi muret ilmaennustus. Kui maratonieelse öö esimesel poolel on külma kuni 11 kraadi, siis alates kella kolmest peaks ilm soojenema ja algama lumesadu. Hommikuks on oodata jäidet ja lörtsi. Peakohtunik avaldas lootust, et ehk ei jõua ilmateenistuste ennustus ürituse ajaks siiski Mustveele kohale.

Täna lõuna paiku oli end maratonile kirja pannud 164 osalejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles