Mida kuulutavad Armastus ja Rõõm? Aga Usk ja Lootus?

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu Maarja kiriku kellad (üleval vasakult) Rõõm ja Lootus ning (all vasakult) Armastus ja Usk hakkavad pärast kiriku 181. aastapäeva helisema tihedamini kui varem.
Tartu Maarja kiriku kellad (üleval vasakult) Rõõm ja Lootus ning (all vasakult) Armastus ja Usk hakkavad pärast kiriku 181. aastapäeva helisema tihedamini kui varem. Foto: Sille Annuk

Aga mida kuulutavad Usk ja Lootus? Maarja kiriku kellad Usk, Lootus, Armastus ja Rõõm on seni helisenud veel harva, et tartlastel oleks võimalik uute kelladega harjuda. Kiriku 181. aastapäeval, 8. jaanuaril lülitatakse sisse ka päevase aja tunnikellad, mida hakkab kell 8–20 helistama ja täistunnist teada andma Rõõmu kell. Tunni kella lüüakse haamriga ja löökide vahe on 2,5 sekundit.

Siiani on Maarja kiriku kellad Usk, Lootus, Armastus ja Rõõm helisenud vähendatud kava alusel, et linnarahval oleks võimalik uute kellade helinaga harjuda. Kiriku 181. aastapäeval, 8. jaanuaril lülitatakse sisse ka päevase aja tunnikellad, mida hakkab kell 8–20 helistama ja täistunnist teada andma Rõõmu kell. Tunni kella lüüakse haamriga ja löökide vahe on 2,5 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles