Laguneval sillal taltsutab kevadeni juhte lamav politseinik (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Sõpruse sillal on künnis enne katkist vuuki. Seal mängib kolme meetri pikkune metallist vuugielement autorataste alla nagu kummipael, võngub viis sentimeetrit üles-alla.
Sõpruse sillal on künnis enne katkist vuuki. Seal mängib kolme meetri pikkune metallist vuugielement autorataste alla nagu kummipael, võngub viis sentimeetrit üles-alla. Foto: Margus Ansu

Sõpruse silla katkise vuugi ette siginenud künnis ehk rahvakeeli lamav politseinik oli paratamatus, sest muidu ei võtnud juhid kehtestatud kiirusepiirangut kuigi tõsiselt. Sild aga tuleb sõidukõlblikuna hoida kevadeni, mil saab Karlova-poolses otsas asuva katkise vuugi parandada. Mida suuremad on kiirused, seda tugevamad on löögid vigasele kohale.

Tartu teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski ütles, et nädalapäevad prooviti künniseta, aga lamav politseinik aitab päriselt kiirust vähendada ja jääb paika vuugiremondini. Ta lisas, et siiski ka nüüd läbib iga kümnes auto selle koha, kus lubatud on 30 kilomeetrit tunnis, tavalisel linnakiirusel ehk viiekümnega. Pole ka saladus, et laial sirgel Sõpruse sillal kipub liiklejate kiirus olema sellestki suurem.

Projekteerimine algab

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles