Elva valla opositsioon nõuab erakorralist volikogu istungit (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elva vallavanem Priit Värv.
Elva vallavanem Priit Värv. Foto: Margus Ansu

Elva vallavolikogu Isamaa ja EKRE fraktsiooni liikmed nõuavad volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist seoses vallavalitsuse rahaeralduste uurimiseks algatatud kriminaalmenetlusega.

Erakorralise istungi kokkukutsumise ajendas 27. detsembril Tartu Postimehes ilmunud artikkel, kus seisis, et tegevustoetused kohalikele spordiklubidele on kaasa toonud kriminaalmenetluse ning uuritakse, kas vallavalitsuse liikmed on rikkunud toimingupiirangut. 

Ringkonnaprokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius kinnitas, et on alustatud menetlust, kuid süüdistust ei ole kellelegi esitatud.

Isamaa fraktsiooni liikme Juhani Jaegeri sõnul tuleb volikogul selgitada välja vallavalitsuse kõikide liikmete ametialane kompetentsus. «Vallavalitsusel on viis liiget, osa neist pikaajalise omavalitsuskogemusega. Nad kõik osalesid otsuse tegemisel, mis on kahe inimese puhul selgete toimingupiirangu rikkumise tunnustega. Vallajuhtidel tuleb oma ebakompetentset käitumist volikogule selgitada ja vastata istungil volikogu liikmete küsimustele,» sõnas Jaeger.

Jaeger selgitas, et erakorraline volikogu istung võiks aset leida 16. jaanuaril. Ta on sel teemal ka vestelnud volikogu esimehe Sulev Kuusiga, kuid praeguseks pole kindel, kas volikogu soovitud päeval ka kokku kutsutakse.

Juhani Jaeger lisas, et praegu ei näe nende plaan ette sel istungil vallavalitsuse liikmete umbusaldamist, vaid soov on teada saada, kuidas kriminaaluurimise kaasa toonud otsused sündisid. «Kõige kriitilisem on küsimus, kuidas üldse sai võimalikuks, et mitte ükski viiest vallavalitsuse liikmest ei pööranud tähelepanu toimingupiirangu rikkumise tunnustele selle otsuse tegemisel,» ütles ta.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles