Elva keskväljaku moonikujulised dekoorlambid streigivad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elva keskväljakul asuvad moonikujulised lambid põlevad nii, kuidas jumal juhatab.
Elva keskväljakul asuvad moonikujulised lambid põlevad nii, kuidas jumal juhatab. Foto: Margus Ansu

Elva valavalitsus andis teada, et juba pikemat aega esineb probleeme Elva linna keskväljaku moonikujuliste lampide ning Arbimäe ringtee dekoratiivse jõulukuuse valgustustega.

Arbimäe ringtee dekoratsioonil on pooles ulatuses lühis likvideeritud. Teise poole lühise likvideerimiseks tuleb jõulukuusk korraks maha võtta ning need tööd tehakse lähipäevil. Jõulukuuse lühise põhjuseks on tootmisviga ning see parandatakse garantii korras.

Elva vallavalitsus andis teada, et keskväljaku moonivalgustid on ülitundlikud praegustele vahelduvatele ilmastikuoludele ning maapinna sees paiknevad toiteplokid lähevad niiskuse tõttu lühisesse. Jooksvalt kontrollitakse valgustite pirne ja rikkeid ning maapinna sulades tegeletakse valgustite töökindluse parandamisega.

Moonivalgustite töökindluse parandamine käib garantiikorras ehk Elva vallale ei ole parandamine midagi maksma läinud ning rikke parandamisega teeb vald koostööd lampide paigaldajaga.

«Välitingimustes võib valgustitega rikkeid aeg-ajalt ikka ette tulla ning moonivalgustid on tavalistest tänavavalgustitest ka veidi tundlikumad, kuna nende süsteemsus on viidud maapinna sisse. Samuti olid mingil perioodil osa moonivalgusteid tööst väljas hoopis seetõttu, et nendega oldi kahetsusväärselt vandaalitsetud,» vahendas Elva valla kommunikatsioonijuht Eliise-Berta Tarto.

Arhitektiga koostöös otsib vallavalitsus vastupidavamaid lahendusi, et moonid saaksid Elva valla elanikke ja külalisi kaugemalt ikka ka edaspidi rõõmustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles