Urmas Klaas: ja lähebki lahti (3)

, Tartu linnapea, Reformierakond
Copy
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Kristjan Teedema

Alustasime alganud aastat väga olulise verstapostiga südalinna kultuurikeskuse rajamisel: kuulutasime välja kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse. See sai võimalikuks tänu eelmisel aastal astutud olulistele sammudele: uuringute koostamine, ruumiprogrammi täpsustamine, linnavolikogult saadud toetus kultuurikeskuse planeerimisega edasi liikuda ja Eesti kultuurkapitaliga peetud läbirääkimised rahastamistingimuste üle, mis päädisid aasta lõpus rahastuslepingu allkirjastamisega.

Mul on hea meel, et Eestis on olemas riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamise ja renoveerimise rahastu, mille toel on juba valminud kolm Eesti kultuuriloos üliolulist ehitist: Kumu kunstimuuseum, Eesti Rahva Muuseum ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia saal. Nüüdseks on need valmis ja nende kulud ka tasutud ning alanud on järgmiste riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rahastamine.

Südalinna kultuurikeskus on riiklikult tähtsate kultuuriehitiste nimekirjas koos teiste väga oodatud ja vajalike kultuuriobjektidega. Need kõik on Eestile olulised ehitised, sest nendes sünnib ja elab eesti kultuur ja vaim. Riigikogu on need objektid seadnud pingeritta, kuid nad ei ole konkurendid, vaid ühtemoodi tähtsad Eesti riigile ja kultuurile. Meie riik on väike ja me ei saa endale lubada konkurentsi selle sõna klassikalises tähenduses, vaid peame Jaan Tõnissoni moodi ikka ühistööd ja ühiseid sihiseadmisi silmas pidama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles