Aastaid kohtuteed käinud Kajar Lember kandideerib riigikokku Jõgeva- ja Tartumaa esinumbrina (5)

Copy
Kajar Lember (keskel) 14. detsembril Tartu kohtumajas enne maakohtu otsuse ettelugemist.
Kajar Lember (keskel) 14. detsembril Tartu kohtumajas enne maakohtu otsuse ettelugemist. Foto: Sille Annuk

Endine Tartu abilinnapea Kajar Lember, kes hiljuti sai endaga aastaid kaasas käinud kohtuvaidluses maakohtust õigeks mõistva otsuse,  kandideerib eelseisvatel valimistel Tartu- ja Jõgevamaal sotsiaaldemokraatide ridades parlamenti piirkonna esinumbrina.

Teisipäeval, 3. jaanuari õhtul toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu- ja Jõgevamaa piirkonna juhatuste koosolekul kinnitati valimisnimekiri eelolevateks riigikogu valimisteks. Sotsiaaldemokraatide Tartu- ja Jõgevamaa esinumbriks sai ettevõtja, endine riigikogu liige ja Tartu abilinnapea Kajar Lember.

«Poliitikasse tagasi pöördumine ei ole selle kogemuse valguses minu valik, vaid kohustus. Oleks patt lasta raisku minna aastatega kogutud kogemusel, isegi pealesurutud kogemusel. Kunagi olin pigem ettevõtliku loomuga regionaalpoliitik. Praeguseks on mul kujunenud ka väga selged vaated riigi õiguspoliitikas muutmist vajava kohta, aga kindlasti ei ole see ainus eesmärk. Praegused kõige olulisemad teemad ehk toimetulek ja julgeolek kuuluvad ka maaelu ja ettevõtluse juurde ning on seetõttu mulle lähedased,» rääkis Lember.

Ta rõhutas, et pärast aastaid kestnud kohtuprotsessi on Tartu maakohus langetanud teda õigeks mõistva otsuse ja kuigi prokuratuur on selle edasi kaevanud, on tema hinnangul ebaõiglase süüdistuse sisu ikkagi ümber lükatud.

Muu hulgas avaldab aktiivsesse poliitikasse naasev Lember, et sotsiaaldemokraadid suudavad kasvada mõjukamaks, linna- ja maainimesi ühendavaks ning nii töötajast kui ka ettevõtjast lugupidavaks ja hoolivaks erakonnaks.

«Selle saavutamiseks saan tugineda oma varasemale ja päris mitmekülgsele kogemusele poliitikas ning tuua lisaks ettevõtja praktilist kogemust ja tervet mõistust riigivalitsemisse,» lisas Lember

Läinud aasta 14. detsembril mõistis Tartu maakohus Lemberi õigeks. Teda süüdistati kohaliku poliitikuna toimingupiirangu rikkumises ja altkäemaksu võtmises.

Süüasi puudutas kaht episoodi: Raadil lennukiangaare ümbritseva ala korrastustöid ja üht tasuta saadud juukselõikust.

Kohus leidis, et Roosi tänava angaaride ümbruse korrastustööde puhul ei rikkunud Lember toimingupiirangut. 2015. aasta 15. detsembril Tuuli Tiro juuksurisalongis saadud tasuta juukselõikus, mis muidu maksnuks üheksa eurot, ei olnud kohtu arvates altkäemaks.

Prokuratuur vaidlustas otsuse mõlemad episoodid ning nüüd peab asja üle vaatama ringkonnakohus.

Riigikogu valimistel kandideerivad sotsiaaldemokraatide nimekirjas Jõgeva- ja Tartumaal lisaks Kajar Lemberile Kastre vallavanem Priit Lomp, Jõgeva abivallavanem Asso Nettan, kultuuriministri nōunik ja Elva vallavolikogu liige Marika Saar, Kambja abivallavanem Liis Rosin, Jõgevamaa nōustamiskeskuse juhataja Maire Püss, ettevõtja ja Mustvee vallavolikogu liige Hannes Soosaar, Nõo vallavanem Maano Koemets ning Tartu vallavanem ja Tartumaa omavalitsuste liidu esimees Jarno Laur.

Sotsiaaldemokraatide valimiste üldnimekiri kinnitatakse koos valimisprogrammiga 14. jaanuari üldkogul Jõhvis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles