Kurioosum: liinibuss seisab Peipsiääre vallas mitmendat päeva kraavipervel (4)

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Tartu maakonnas Peipsiääre vallas Peatskivi küla lähistel kraavi vajunud liinibuss.
Tartu maakonnas Peipsiääre vallas Peatskivi küla lähistel kraavi vajunud liinibuss. Foto: Anonüümne Autor

Tartu maakonnas Peipsiääre vallas Peatskivi külas on valdade vahel reisijaid vedav liinibuss alates vana-aastaõhtust kraavipervel seismas.

Tartu Postimehe murelikud lugejad andsid teada, et alates 31. detsembrist seisab Peipsiääre valla sõiduteel üks liinibuss, mida 2. jaanuari õhtuks sealt ära toimetatud pole.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk selgitas, et politsei poole juhtumiga seoses keegi pöördunud pole.

«Selle bussi kohta ei ole politseile neil päevil infot laekunud. Ka ei ole seda väidetavat liiklustakistust transpordiameti kaardil,» rääkis Virk.

«Samas on fotol näha, et sõidukil on ohutuled peal, ühes suunas mööda sõitma vajadusel mahub, sõiduk kahjustatud ei ole ja keegi ilmselt seal viga ka ei saanud. Ehk et sellisel juhul ei olegi tarvis eraldi numbrile 112 juhtunust teatada. Peamine on, et omanik korraldaks esimesel võimalusel sõiduki tagasi teele tõmbamise või sõiduki teisaldamise ja kõrvaldaks liiklustakistuse,» lisas Virk.

Uued asjaolud

Ööga vastu 3. jaanuarit selgus, et 31. detsembril selline teade häirekeskusele teelt välja vajunud bussi kohta siiski tuli, aga seda mitte politseile, vaid päästjatele. Keegi viga ei saanud ja päästjatele lubas bussifirma, et buss teisaldatakse esimesel võimalusel.

«2. jaanuari õhtul võttis politsei bussifirmaga ise ühendust. Küsisime üle, miks neid töid pole juba tehtud. Põhjuseks toodi kehvasid ilmaolusid, vahepeale sattunud pühadeaega ja muud. Kokkulepe jäi, et täna on tagumine päev bussi teisaldamiseks ja politsei kontrollib, et takistus eemaldatud saaks,» kirjeldas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles