Aastavahetus möödus politsei hinnangul vägivallarohkelt

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Politseinike sõnul saabus uus aasta rohke vägivalla saatel, Tartus vehiti kahel korral relvataolise esemega ja lasti käiku ka rusikad. Eelmise ööpäeva jooksul tabati 23 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti. Juhtus ka kaks liiklusõnnetust, mõlemas osalenud inimesed viidi kiirabiga Tartu ülikooli kliinikumi.

Laupäeval kella 8.30 paiku juhtus liiklusõnnetus Jõgevamaal Jõgeva vallas Laiusevälja külas Jõgeva-Mustvee maantee 7. kilomeetril, kus 38-aastane naine sõitis sõiduautoga Toyota Corolla lauges paremkurvis libeduse tõttu teelt välja vastu puud. Juht toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.

Pühapäeva esimestel tundidel, kella kahe paiku toimus liiklusõnnetus Jõgeva maakonnas Mustvee linnas Tartu tn 63 juures. Sõiduautot BMW 530D juhtinud 18-aastane noormees tegi möödasõitu teisest sõidukist ning kaldus möödasõidul paremas kurvis vasakule teelt välja ja sõitis vastu maja seina. Autojuht ja kaassõitjad, 21-aastane mees ja 16-aastane noormees, toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud, enim väljakutseid sai politsei aastavahetusel seoses alkoholi liigtarbimisega. Peamiselt oli tegemist koduvägivalla juhtumitega, purjus peaga roolikeeramisega või abitusse seisundisse jäänud inimestega.

PPA operatiivjuhi Tago Trei sõnul möödusid suuremad avalikud üritused politseile rahulikult. Kuid kõik muu, mis jäi koduseinte vahele, rahuloluks põhjust ei anna. «Uusaastaöö oli väga vägivallarohke. Enamiku juhtumite puhul on ühiseks iseloomustavaks teguriks alkohol, mistõttu on olukord mingil hetkel muutunud selliseks, kus sõnadega enam erimeelsusi ei lahendata, appi võeti rusikad ja muu,» märkis Trei.

Aastavahetuse Jõgeva- ja Tartumaal võttis kokku Lõuna prefektuuri operatiivjuht Margus Sass, kelle sõnul möödus aastavahetus Jõgeva- ja Tartumaa politseinikele töiselt, enamik väljakutseid olid seotud alkoholi tarvitanud inimestega. «Oli mitmeid sündmuseid, kus alkoholist tingitud tülisid ei suudetud enam sõnadega lahendada ja appi võeti rusikad,» teatas Sass.

Aastavahetuse ööl oli Tartu linna avalikes kohtades kaks relvaga juhtumit: ühel juhul tüli käigus ähvardati teist inimest relvataolise esemega ning teise juhtumi puhul vehiti ja lasti sellega avalikus kohas. «Mõlemas juhtumis olid relvaomanikud alkoholijoobes ning tegemist oli stardipüstolitega, kuid need nägid välja nagu päris relvad ja häirisid oluliselt teiste turvatunnet,» täpsustas Sass.

Ta lisas, et kindlasti pole kellelgi relvataolise esemega linnaruumi asja. Politsei reageerib igale säärasele väljakutsele nõnda, nagu tegu oleks päris tulirelvaga, ja seetõttu paneb relvataolise esemega vehkija end tõsisesse ohtu. «Politsei soovib kõigile turvalist uut aastat!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles