Noaga vehkinud röövel võeti kohtu loal vahi alla

Tartu Postimees
Copy
Rööv toimus noaähvardusel. Pilt on illustratiivne.
Rööv toimus noaähvardusel. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Neljapäeval Tartus tanklat ja seejärel ka poodi röövida üritanud 23-aastane noaga relvastatud mees võeti kohtu loal kuni kaheks kuuks vahi alla.

«Kuna kahtlustatav on varem mitu korda politseiga kokku puutunud ja talle ette heidetud teod on üha ohtlikumad, oli prokuratuuri hinnangul edasiste kuritegude ärahoidmiseks vältimatu taotleda tema vahistamist. Kui keegi läheb relva või vägivallaga ähvardades võõrast vara ära võtma, riivatakse ühiskonna turvatunnet, mida meie peame kaitsma,» põhjendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Toomas Koitmäe kohtule taotluse esitamist. Kohus rahuldas prokuröri taotluse ja kahtlustatav võeti kuni kaheks kuuks vahi alla.

Politsei sai neljapäeva õhtul teate, et noor tumedates riietes maskiga mees püüdis noaga ähvardades röövida kassaraha nii ühest tanklast kui ka kauplusest. Teenindajate sekkumise tõttu see tal kummalgi juhul ei õnnestunud, kuid ta lõi kaupluse teenindajat rusikaga, haaras tema telefoni koos dokumentidega ja põgenes.

Prokurör Toomas Koitmäe sõnul õnnestus politseil tänu teenindajatelt saadud infole kuriteos kahtlustatav samal õhtul Tartus Riia tänaval tabada. «Talle esitati kahtlustus röövimiskatses, röövimises ja ka ühes varem toimunud varguses,» ütles Koitmäe.

Sõltumata vara väärtusest võib kohus süüdimõistmisel röövimise eest karistada kuni 15 aasta pikkuse vangistusega. Kõik täpsemad kuriteo asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles