Noaga vehkiv mees üritas röövida tanklat ja kauplust

Tartu Postimees
Copy
Noaga ähvardanud mees lahkus tanklast raha saamata. Foto on illustratiivne.
Noaga ähvardanud mees lahkus tanklast raha saamata. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedemaa

Neljapäeva õhtul sai politsei teate, et Kambja vallas Lemmatsi küla tanklas ja Tartus F. Tuglase tänaval kaupluses käis mees, kes ähvardas noaga teenindajaid ja nõudis kassaraha.

Mees põgenes tanklast ja kauplusest raha saamata, kuid kaupluses lõi teenindajat käega ja haaras kaasa tema mobiiltelefoni koos dokumentidega. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Toomas Koitmäe sõnul võeti Tartus toimunud röövimistes kahtlustatav kohtu loal vahi alla. «Politsei sai 29. detsembri õhtul teate, et noor tumedates riietes maskiga mees püüdis noaga ähvardades röövida kassaraha nii ühest tanklast kui ka kauplusest,» täpsustas Koitmäe juhtunut. 

«Teenindajate sekkumise tõttu see tal kummalgi juhul ei õnnestunud, kuid kahtlustuse põhjal lõi ta kaupluse teenindajat rusikaga, haaras tema telefoni koos dokumentidega ja põgenes,» rääkis prokurör. «Tänu teenindajatelt saadud infole õnnestus politseil kahtlustatav samal õhtul Tartus Riia tänaval tabada. Talle esitati kahtlustus röövimiskatses, röövimises ja ka ühes varasemas varguses.»

Kuna kahtlustatav on varem mitu korda politseiga kokku puutunud ja talle ette heidetud tegude ohtlikkus on järsult kasvanud, oli prokuratuuri hinnangul edasiste kuritegude ärahoidmiseks vältimatu taotleda tema vahistamist.

«Kui keegi läheb relva või vägivallaga ähvardades võõrast vara ära võtma, riivatakse ühiskonna turvatunnet, mida meie peame kaitsma. Sõltumata vara väärtusest võib kohus süüditunnistamisel röövimise eest karistada kuni 15 aasta pikkuse vangistusega,» kinnitas Koitmäe.

Kohus andis loa kahtlustatava vahistada esialgu kuni kaheks kuuks. Kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles