Dirigent Erich Kõlar saadeti viimsele teekonnale Vanemuisest muusikaga

Tartu Postimees
Copy
Erich Kõlari viimsele teele saatmine.
Erich Kõlari viimsele teele saatmine. Foto: Heikki Leis / Vanemuine

Vanemuise teatri väikese maja lavalt saadeti viimsele teele teatri kauaaegne muusikajuht ja dirigent Erich Kõlar (18. V 1924 – 23.XII.2022). Nii nagu tema elu täitis muusika, oli see kesksel kohal ka ärasaatmisel.

Erich Kõlari viimsele teele saatmine.
Erich Kõlari viimsele teele saatmine. Foto: Heikki Leis / Vanemuine

Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendi Risto Joosti dirigeerimisel ja teatri sümfooniaorkestri esituses kõlasid Edvard Griegi «Áse surm ja «Anitra tants» süidist «Peer Gynt», Lydia Austeri «Meloodia keelpillidele», Margo Kõlari «Martale», teema filmist «Nimed marmortahvlil», kitarridel Taavi-Hans Kõlar ja Paula Pajusaar.

Samuti kõlas Margo Kõlari «Et tõusta taevasse» teosest «Pirita missa» ning Paap Kõlari dirigeerimisel Heino Elleri «Kodumaine viis».

Järelehüüetega meenutasid Erich Kõlarit Tartu linnapea Urmas Klaas, kultuuriministeeriumi asekantsler Taaniel Raudsepp, Vanemuise sümfooniaorkestri orkestrant Kulvo Tamra ning teatrijuht Kristiina Alliksaar luges ette muusikateadlase Kristel Pappeli järelhüüde. Vanemuise balletijuht Mare Tommingas esitas lahkunu mälestuseks luuletuse.

Copy
Tagasi üles