Jaak Laineste: Veel üks sõpruslinn – Ukrainasse

Jaak Laineste
, Tartu volikogu liige, Eesti 200
Copy
Jaak Laineste
Jaak Laineste Foto: Mihkel Maripuu

Meie üldine «toetame Ukrainat» mittetulundusühingute ja korjanduste kaudu toimib tänu entusiastidele. Eriti hästi töötavad konkreetsed fokuseeritud aktsioonid, kus tekib selgem arusaam, kuhu ja kellele täpselt abi läheb, toetajal tekib isiklikum suhe abistatavaga ja vastupidi.

Mida saab teha siin Tartu? Mis oleks, kui Tartu valiks välja ühe sihtrühma, ühe konkreetse linna, millele oma abi ja tähelepanuga keskenduda? Mis oleks, kui meil oleks otsustuskindlust ja julgust leida omale esimene sõpruslinn Ukrainas, seda just nüüdsel nende jaoks raskel ajal?

Abi andmine on eriti kriitiline, kui selle periood venib aina pikemaks – hakates nende sõbraks, anname kõigepealt moraalse toe, mis ei maksa meile midagi. Näitame, et kusagil läänes on linnake, mida nad senini ehk ei teadnudki, aga selle juhid ja kodanikud mõtlevad just nende peale. Tartu saab korraldada oma sõpruslinnale sihitud korjandusi: generaatoreid, et elada üle elektrita talv, sõidukeid, mida saata rindele toeks, saadame sinna kasvõi tekke ja sooje riideid, kogume toidupakke ja muud vähegi inimväärseks eluks vajalikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles